לגרשון בקשר לסקירה שלך בתפוז

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

28/11/2007 | 07:34 | מאת: דני רוזן

לגרשון קראתי את הסקירה הקצרה שלך בתפוז על השפעת הצ'י קונג ונעיניתי להזמנה שלך לבקר כאן בפורום (שהוא מענין מאד) שתי שאלות: 1. למה אתה מתכוון ערוצי אנרגיה האם הכוונה למרדיאנים ? 2. האם הנעת האנרגיה של תרגילי צ'י קונג יכולה לסייע במיקרה של אדם עם נטיה להתפרצויות כעס ולחץ דם גבוה ?

28/11/2007 | 12:10 | מאת: רחלי

לדני רוזן - אמנם שאלותיך הופנו לגרשון, אך אני מרשה לעצמי לענות שכן התשובות ברורות מאליהן: 1. כן. 2. בוודאי. בהצלחה, רחלי

שלום - 1. ערוצי אנרגיה = מרידיאנים; וכן יש התייחסות למרכזי אנרגיה כדוגמאת הדאן טיין עליו תוכל לקרוא קצת יותר במאמר הבא . הקישור למאמר: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Article/xID/4835/xCT/81 2. הנעת אנרגיה בתרגילי צ'י קונג עשוייה בין השאר ,לאזן אנרגתית במצבים כדוגמאת : חולשת צ'י, ירידת צ'י שלא לצורך , סטגנציה אנרגתית , עליית צ'י שלא לצורך. ייתכן ושני המצבים האחרונים רלוונטים לסימפטומים שאתה מתאר. מיאמוטו מוסאשי, להבדיל אלפי הבדלות, מסיים כל פרק בספרו " ספר חמש הטבעות" במשפט : "עליך להתאמן בכדי להבין זאת..." .(או במשפטים נוספים בעלי אותה משמעות). מומלץ ! בברכה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה