הרפייה לאחר אירוע טראומטי

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

05/01/2020 | 11:33 | מאת: דנית מטפלת קהילתית

אני מבקשת לדעת על תירגול הרפייה בתנועה לקבוצת מטופלים בשנות העשרים והשלושים לחייהם במטרה להרגיע ולהחזיר לפעילות שיגרה לאחר חוויה של אירוע טראומטי. הדגש הוא מעבר לנשימה. כוונתי לאמצעי שונה שניתן להוסיף לנשימה עמוקה. האם ידוע על פורמט טיפולי מוכח כזה כזה

שלום בטיפול התנועתי בשיטה שאני מלמד ומטפל, יש פורמט טיפולי המתבסס על שלבי החוויה שהאדם אמור לעבור בכל התנסות שהיא; כאשר השלב האחרון הוא השחרור והרפיון מהחוויה. אלא שמהות תסמין הפוסט טראומה היא שהאדם לא עבר את כל השלבים ויש לכך סיבות שלא המקום לפרטם כאן. רעיון הטיפול התנועתי לפוסט טראומה מסוגל להתביית על השלבים הנ"ל עם דגש על אותם שלבי התנסות אישית בחוויה שלא נחוו ברגע אמת. הנושא מורכב ולא ניתן למצות אותו בתשובה כאן אך אני מקווה שהרעיון הכללי מובן. לכל שאלה אשמח לענות בברכה: גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה