טיפול בתנועה לחולת אלצהיימר ?

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

03/10/2019 | 14:15 | מאת: רווית נכדה לסבתא באלצהיימר

אני נכדה לסבתא בת 85 עם סימנים ראשוניים של אלצהיימר לפי האבחנה הרפואית. לסבתי אין בעיה פיזית כלשהי. אני מתעניינת לגבי טיפולים משלימים שבצידם הנאה וחוויה. האם קיים טיפול תנועתי למחלה זו.

שלום. טיפול תנועתי אמור לתת מענה מתחום הרפואה המשלימה להיבטים מנטליים ופיזיים. במקרה של מחלת האלצהיימר אין אסטרטגיה מכווונת מטרה ספציפית לאלצהיימר; אלא שמכיוון שמחלה זו היא לינאירת, ניתן לעכב את התפתחותה על ידי גירוי והצבת אתגרים מוטוריים וקוגנטיביים לחולה. המטפל התנועתי המוסמך לכך, יודע לבנות אסטרטגיה טיפולית למטרה זו. בברכה גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה