סחרחורת באימון ואחריו

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

04/11/2007 | 10:36 | מאת: רון ראבי

שאלה: התחלתי לפני חודש בערך להתאמן בצ'י קונג וטאי צ'י . אחרי אימון של שעה אני מרגיש כאב ראש ולפעמים סחרחורת .אני מבקש לדעת האס זה קשור לצ'י קונג או לטאי צ'י והאם זו תופעה מוכרת ? ולמה זה קורה

05/11/2007 | 15:54 | מאת: עודד

זה אינו אמור להרגיש כך,כלומר, התופעה אינה נפוצה.(למיטב ידיעתי). האימון בצי קונג וביחוד בטאי צי דורש רמה גבוהה של מיקוד וריכוז.אם ובמידה ואינך רגיל בכך,אתה עלול להגיב באופן זה. שים לב לנשימתך.יתכן שהסחרחורת נגרמת עקב מה שנקרא-over ventilation,כלומר, שאיפות עמוקות שגורמות לעודף חמצן במוח ולפיכך לסחרחורת. שאף מעט והארך בנשיפה ביחס של 1ל-2 וראה האם זה משנה את המצב. מקווה שתרגיש טוב. עודד

06/11/2007 | 02:33 | מאת: המגמה לצ'י קונג מכללת וינגייט

רון יקר עיקרון בסיסי ברפואה סינית אומר : 1.מחלה אחת ועשרה סוגי טיפולים, עשר מחלות וסוג אחד של טיפול. ובמילים אחרות: " יותר חשוב לדעת לאיזה אדם יש מחלה מאשר לאיזה סוג מחלה יש לאדם" התבלבלת!!!, נכון, כי זה פשוט - כל אדם הוא עולם סובייקטיבי לכשעצמו ובכל זאת... סחרחורת היא תסמונת המשוייכת לחולשה בכבד - המצביעה על כך שיש להרגיע כעסים ולפתור תסכולים, הזנחה בתחום זה הופכת עם הזמן גם לסחרחורות. תרגול צ'י קונג היא דרך נפלאה לבריאות אך היא גם דרך מקצועית לטיפול בגוף/נפש. התרגול מגרה את כל 5 המערכות הבסיסיות בגופנו ובאותה עת בודק את תקינותם. לכן כל תסמונת בדומה לסחרחורת שהרגשת היא נורה אדומה המסמנת להקדים ולטפל בבעיה בהקדם לפני שתדרדר. ראשית מצא לך מורה שיהיה לרוחך: שתרגיש נעים ובטוח בסביבתו. שנית בפעם הבאה כשתחוש תחילתה של סחרחורת עצור...ומצא דרך שונה לבצוע ת התרגיל עד שתפסק הסחרחורת. היה וגם אז הסחרחורת קיימת בעוצמה, הפסק פעילות וטפל בעצמך בדרכים המומלצות בתחילת המכתב, עם מטפל טוב ברפואה משלימה או קונבנציונאלית. האם שווה יותר לספק 1000 תשוקות מלכבוש אחת. (הסרט סמסרה) בהצלחה http://chikong.wincol.ac.il/

07/11/2007 | 09:48 | מאת: פרח בר

התנצלותי אבל לאחר התשובה ממש קבלתי סחרחורת. לא הבנתי את הקשר בין השאלה לתשובה, ואת ההגיון בין מה שהמכללה מציעה לבין הבעיה של רון, שהיא בעיה אמיתית של מתאמן חדש שאולי היציבה שלו לא נכונה אולי הוא לא נושם נכון, אולי הוא לא אוכל זמן מה לפני האימון. לענות תשובה שזה הכבד באופן סתמי בלי לראות את האדם - אם הרפואה הסינית כל כך טכנית וכללית - כל אחד יקרא ספר "ויטפל במחלה לו". יש מכלול שיש לבדוק ולא לזרוק דיאגנוזות סתמיות ומבולבות באוויר ואולי לגרום לנזק לאדם שכל מה שצריך זה אולי לשפר לו את היציבה באימון.

שלום רון - בנוסף לתשובות של "עודד" ו"המגמה לצ'י קונג מכללת וינגייט" , הנה תשובתי לשאלה דומה שנשאלה כאן בעבר מה- 23 ,אפריל 2007 גזור הדבק : " שלום - אם אתם קושרים את הופעת הסחרחורת לפעילות הצ'י קונג הרי שניתן לראות בסחרחורת ראש ביטוי לדינימקה אנרגתית שיש לאזן ,שהיא תוצאה של התירגול. יתכן שהסחרחורת ראש היא תוצאה של הטמעה פתאומית מידי של דינמיקה אנרגתית אצל מתרגל שלא חווה מעולם אימון יעיל ואמיתי של צ'י קונג . ניתקלתי כבר מספר פעמים בתופעה הזו, אצל מתרגלים חדשים, כאשר התירגול התמקד בתרגילי אש שמעלים אנרגיה ובעיקר באלה המשלבים אלמנט סיפראלה .מומלץ לגשת לתרגילי אש באופן הדרגתי ולפחות בהתחלה במינון נמוך במיקרה הנ"ל. יתכנו גם סיבות נוספות להופעת סחרחורת הראש שצריכות להבדק על ידי מוסמך לענין . בראיית הרפואה הסינית יכולות להיות אין ספור סיבות לענין זה שהנפוצות בהם היא דיסהרמוניה באנרגיית הכבד , הלב או לחילופין חולשה של אנרגיית הכליות . בכל מיקרה כשהאימון גורם לתחושה לא טובה יש להפסיק את התירגול. חשוב לבצע אימון בצורה בטיחותית ובריאה ובעיקר מהנה ! בברכה - גרשון קום " וזה הלינק לאשכול שם ניתן למצוא תשובות של מורים נוספים מדיסצפלינות אחרות. הבעיה שהלינק לא תמיד עובד. http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1395,xPG-16,xFT-10567,xFP-10586,m-Doctors,a-Forums.html בריאות - גרשון קום

08/11/2007 | 09:35 | מאת: רחלי

לרון ראבי שלום, תשובות רבות קיבלת והנה עוד זווית נוספת והסבר: לשאלתך האם הסחרחורת קשורה לתרגול - התשובה כן. האם זה טוב או רע? יכול להיות טוב ויכול להיות רע. בגדול - תרגול אמור לתת לך תחושה טובה אך לפעמים תנועת הצ'י בגוף יוצרת תחושות שונות שאיננו רגילים להם. הצ'י עצמו פועל תמיד לטובתנו וייתכנו מקרים שמעבר צ'י במקום של חסימה יוצר כאב וזה דווקא סימן טוב, אבל כאב ארוך טווח ונמשך מחייב בדיקה יסודית של עצמך ושל שיטת האימון שלך. המלצותי: 1. לגשת לרופא לבדוק לחץ דם. 2. לדבר עם המורה שלך ולבקש לנסות תרגילים אחרים. 3. לא לתרגל במצב שאתה חושש מכאב או סחרחורת. תרגול בטוח ומהנה, רחלי

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה