תנועה טיפולית וצ'י קונג

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

14/07/2017 | 09:08 | מאת: מתעניינת

עד כמה אפשר לראות בצ'י קונג שיטה של תנועה טיפולית או שזו שיטת תרגול תנועתי רגילה שיש כאלה שטוענים שהיא עושה להם טוב. תודה מראש על התשובה

שלום אכן ביותר מידי פעילויות צ'י קונג יש התמקדות בביצוע התרגילים ופחות בהבנת ההיבטים הטיפולים שלהם, למעט מספר מצומצם של מורים. כלומר ידיעת - אילו מיפרקי תנועה ובאילו מישורי תנועה הם מופעלים. וכן, מה המשמעות המנטלית לתרגיל המבוצע. ברוב המקומות בארץ הצ'י קונג נלמד כתרגיל ועוד תרגיל; ופחות לימוד היעד הטיפולי של כל תרגיל מהיבט שכלול תפקוד שלד ותפקוד מנטלי של המתרגל. הרמה הגבוהה יותר היא לדעת אסטרטגיה מוגדרת ומוסברת של טיפול תנועתי בצ'י קונג לפתולוגיה יעודיית. בברכה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה