התאהבות מעמיקה עד כלות עמקי הנשמה, אך חד צדדית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

11/03/2014 | 23:43 | מאת: מירו

שלום וברכה. אני בן 29 וחייתי כסטרייט עד לפני כשנה. לפני כשנה, זכיתי להכיר אדם מקסים ומדהים, שהיותו הומוסקסואל ככל הנראה עוררה אצלי משיכה לגברים שהייתה מודחקת מאז ומתמיד. בשנה האחרונה, ניסיתי לא מעט עם גברים: מערכות יחסים, זוגיות, וגם סטוצים. מחלקם נהנתי במידת מה, ומחלקם פחות. ואולם- לאורך כל הזמן הזה, מאז שהכרתי את אותו אדם לפני כשנה, ועד היום - הוא ההשתוקקות הכי גדולה שלי. מסתבר לי תמיד שכל מחשבותיי ומעשיי בסופו של דבר קשורים או נובעים מאהבתי אליו. רק כלפיו אהבתי היא אמיתית, והיא מעמיקה כמו שמעולם לא חוויתי אהבה כה מעמיקה לאדם כלשהו מחיי, גם לא כלפי נשים. האהבה שלי אליו לא נחלשת כלל, והוא הדבר היחיד שאני רוצה שיהיה לי בחיי. לצערי האהבה היא די חד צדדית. הוא לא מרגיש כלפיי את אותם רגשות, לא חש משיכה אליי, ורואה בי חבר רגיל ותו לא. כמובן שסיפרתי לו וחשפתי בפניו הכל. אך עדיין - כלום לא עוזר, רק אליו יש לי אהבה אמיתית, עמוקה ואינסופית, אשר לא דועכת, ואשר גורמת לי בעקיפין כל פעם מחדש לתסכול בגלל כך שהיא לא זוכה לביטוי הראוי לה. המשאלה היחידה בחיי לא זוכה להגשמה. אודה לעזרתך

שלום מירו, בלי להיכנס לעניין הנטייה המינית, התופעה שבה אנחנו מאוד נמשכים אל ומעוניינים במי שאינו מעוניין בנו ונמשך אלינו ולהפך היא תופעה שכיחה מאוד גם בקרב סטרייטים, גברים ונשים כאחד. חלק מהסיבה לכך היא שחונכנו בחברה שמחשיבה תחרויות והישגיות ולכן מה שבא בקלות אינו נחשב וחלק מתופעה זו עולה בקנה אחד עם דימוי עצמי נמוך (לא מוכן להיות חבר במועדון שמוכן לקבל אותי). לכן, ניתן להבין מדוע הפך ספרה של שרי ארגוב, "למה גברים אוהבים ביצ'יות?" הפך לרב-מכר בינלאומי. כדי להבין את הדינמיקה של ההתלהבות והדעיכה המאפיינות אותך, יש צורך להכירך באופן אישי ולהתוודע אל סיפור חייך, יחסיך עם ההורים, קשריך האחרים וכו'. ההינעלות המינית והרגשית על אדם אחד שאינו מעוניין בך היא חלק מקשיי הסתגלות למציאות ועריכת הפשרות המתחייבות מכך. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friednly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים