לא יודע מה לעשות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

29/07/2012 | 22:36 | מאת: מבולבל

פרופסור גידי, שלום רב, אני בן 34 וחי עם בת זוגתי כמה שנים. לאחרונה, היא גילתה שאני צופה מדי פעם (במשך כמה שנים) בסרטונים של גברים. הדבר כמובן עורר בה שוק וזעם ותדהמה (מובן). זו חברה רצינית ראשונה שלי וזה גם הסקס הראשון שלי. הדבר פגע מאד בבטחון שלי והוביל לכך שהסקס איתה לא היה טוב ושאיבדתי זקפה מהר. כרגע היא תולה את הכל במשיכה שלי לגברים. ניסיתי להסביר לה שאני לא נמשך לגברים ושהסיבה שצפיתי בסרטונים היתה כדי לברוח מהמציאות של גבר דחוי ואפס שלא יכול לספק את חברה שלו. (או שאין לו חברה כמו שהיה לפני) אני לא דוגמן אבל גם לא מכוער ובמהלך השנים האחרונות לפני שהכרתי את חברתי הנוכחית התחלתי לשכנע את עצמי שאולי אני צריך להמשך לגברים (למרות שאני לא) כי זה היה ההסבר ההגיוני היחיד שהתקבל אצלי לעובדה שאני לא מצליח עם נשים. ההסבר השני שאני אפס ודוחה נשים היה הרבה יותר גרוע בעיניי. גם היום, כשאני צופה בסרטון אני רואה כמה שניות וסוגר כי האקטים שמוצגים שם לא מושכים אותי ולהפך. האם זה הגיוני שאני לא נמשך לגברים אבל מצאתי איזו בריחה מהמציאות במקום הזה? משהו לאגו? או שאני מדחיק משהו שאולי קיים בי? האם יתכן שכל כך רדיתי בעצמי ושכנעתי את עצמי שאני צריך להמשך לגברים שזה הפך באמת להיות חלק ממני? אני מאד אוהב את חברה שלי ומאד נמשך אליה, היום קשה לה להאמין לכל מה שאני אומר. היא בטוחה שהסיבה להכל היא שאני נמשך לגברים ואני מדחיק את זה. האם מה שאני מרגיש וחושב שהסקס הלא מוצלח שלנו נובע מחוסר הבטחון שלי, מחוסר הנסיון, מדימוי עצמי נמוך ואולי מבעיה בזקפה ולא ממשיכה לגברים הוא הגיוני ? או שאני משלה את עצמי? מאז שהיא גילתה ודיברנו על זה חשתי הקלה גדולה מאד, ומאז לא רק שלא צפיתי בשום סרטון זה גם לא חסר לי בשום מקום. אני מתכוון ללכת לטיפול פסיכולוגי כי אני רוצה להיות בטוח במאה אחוז לגבי עצמי, אני רואה את העתיד שלי עם חברתי הנוכחית אבל לה כרגע קשה מאד לראות את זה איתי. היא בחרדות שבכל רגע נתון המשיכה לגברים תהיה חזקה ממני (למרות שאני לא נמשך לגברים באופן חד משמעי). קראתי בכמה וכמה פוסטים שענית עליהם, שגברים שצופים בסרטונים בהכרח נמשכים לגברים. האם הדבר באמת מוחלט? האם לא יתכן שאדם ילך לצפות בסרטונים כאלו מסיבות אחרות שאינן מיניות? כדי לספק יצרים אחרים שאינם מיניים? קצת כמו מישהו שצופה בסרט אימה ומרות שיש קטעים מגעילים שבא לעצום את העיניים, יש משהו שמחזיק אותנו מול המסך וקשה להסביר אותו. אני בהחלט חש שאני זקוק לעזרה פסיכולוגית ואולי גם תרופתית וחברה שלי חושבת שאני פשוט לא מוכן להודות במשיכה שלי לגברים. האם לדעתך, קיים סיכוי (אחרי טיפול כמובן) שאני וחברה שלי נוכל להמשיך לחיות ביחד ולחזור לקשר רגיל, בלי חרדות ועם אמון וסקס וכל מה שזוג אוהב רוצה? סליחה על המכתב המבולבל, אבל פשוט שפכתי את כל מה שהיה לי על הלב. מקווה שתוכל לענות ולעזור קצת, בתודה,

שלום מבולבל, צר לי לקרוא על המצוקה הקשה שלך של חברתך. הקריטריון היחיד למשיכה לגברים או לנשים הוא מה קורה לך בסיטואציות מיניות שאינן מעוררות חרדה. האם, למשל, עכשיו בקיץ, כאשר גם גברים וגם נשים הולכים ברחוב בלבוש חושפני, או בחוף הים, או בבריכה או בחדר כושר - על מי אתה מוצא את עצמך מסתכל מבחינה מינית? על גברים, על נשים, על שניהם? אם אתה מוצא את עצמך מסתכל אך ורק על נשים ועדיין חושש שבאיזה שהוא אופן עקיף אתה נמשך אולי לגברים, אזי ייתכן שאתה סובל מ-Homosexual Obssesive-Compulsive Disorder, כלומר, מהפרעה כפייתית המופיעה אצל גברים סטרייטים כשהאובססיה המרכזית היא חשש שמא הם נמשכים לגברים, למרות שבפועל הם נמשכים אך ורק לנשים. הטיפול בהפרעה הוא כמו בהפרעה כפייתית רגילה, בעיקר שילוב של טיפול תרופתי וטיפול התנהגותי-קוגניטיבי (עיין, למשל, בספר "די לאובססיה" של עדנה פואה ורייד וילסון בהוצאת "מודן"). כמובן שכדי לבסס אבחנה זו יש צורך בריאיון פנים אל פנים עם איש מקצוע מתחום בריאות הנפש. מעבר לכך, אתה מזכיר כמה פעמים דימוי עצמי נמוך (ואפילו משתמש במילה "אפס" לתיאור עצמך!). זהו, כמובן, נושא מרכזי בטיפול פסיכולוגי, שממנו נובעות הפרעות נפשיות רבות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים