איך לעזור לו?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

29/05/2011 | 22:50 | מאת: טלי

שלום לכולם, לאחר שיטוט קצר כאן אני מקווה מאוד שהגעתי למקום הנכון, ומקווה לקבל עזרה, כי אני צריכה אותה באופן בהול. לפני כמה ימים בן דוד שלי נחשף בפני הפעם הראשונה שהוא מרגיש שהוא היה רוצה להיות בת. הוא בן20, וסובל מדיכאון כבר 3-4 שנים בערך. חשבתי שיש לו נטיות הומוסקסואליות, ומשום שהוא בן להורים שמרניים מאוד, סובל ונשאר בארון. הוא מבולבל מאוד, ולא יודע מה הדבר אומר עליו. מצד אחד הוא אומר כי הוא נמשך לבנות, אך כשהוא נמצא בקרבתן הוא חש קנאה עזה אליהן ומרגיש שהיה רוצה להיות כמותן. לא ברור לו אם יעשה ניתוח לשינוי מין, ויהפוך לבת- האם בעצם הוא יהיה לסבית? אני מבולבלת בעצמי, ופוחדת שלא תומכת בו מספיק. לא ברור לי איך לעזור לו, מה שברור לי זה שהוא במצוקה גדולה, גדולה מאוד. אשמח להכוונה אולי לגורם מקצועי מטפל בעבורו, וגם להכוונה לגבי התמיכה שלי. תודה רבה, טלי.

30/05/2011 | 21:32 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב טלי, אכן הגעת למקום הנכון. לא קשה להבין את מצוקתו של בן דודך אשר כפי הנראה הינו טרנסקסואל או טרסג'נדר , דהיינו אדם החש שהינו לכוד בגוף, שאמנם עימו נולד, אך שאינו מתאים לתחושת זהותו המינית. שאיפתו של אדם כזה ואף חלומו הוא, להפוך לבן המין השני, שאת זהותו הוא חש. אדם כזה מנסה בכל דרך אפשרית להיראות ולתפקד כבן המין האחר: בלבושו ובהופעתו בכלל, בהתנהגותו, בעיסוקו המקצועי ו/או החברתי, בשינוי גופו באמצעות הורמונים, בניתוחים שונים להתאמת מראהו החיצוני ואף על ידי ניתוח לשינוי מינו. הסביבה בכלל והמשפחה בפרט, בדרך כלל, אינה מקבלת את רצונו זה של האדם והוא חש מבודד ודחוי וחווה מצבים רגשיים ומצוקות קשות. אין זה מפליא, על כן שבן דודך חש דיכאון ויפה שאת נחלצת לעזרתו ואף מבטאת את זעקתו האילמת. יש בישראל לא מעט מסגרות מסייעות לאנשים במצבו של בן הדוד. ראשית, יש במרכז הגאה בגן מאיר בתל אביב, אפשרות לפגוש טרנג'נדרים צעירים שמתמודדים עם בעיות דומות, או אף כאלה שהם בשלבים מתקדמים יותר אשר חשפו בפני סביבתם הקרובה את רצונם ההחלטי לשינוי המין או גם אנשים שעברו שינוי מין ב אמצעות ניתוח. בלי ספק, המפגש עם אנשים הנמצאים במצבים דומים תקל עליו. יתר על כן, יש במרכז הנדון גם קבוצות לצעירים, וכן אנשי מקצוע שיכולים לייעץ, לכוון ואף לטפל בפונים, לפי הצורך. הייתי גם ממליצה בפני בן הדוד להיכנס לאתרים שונים במחשב, העוסקים בנושא ומאפשרים להכיר את האפשרויות השונות להתמודדות עם הקשיים העומדים בפני הטרנסג'נדרים וכל קשת הפתרונות המסייעים. בנוסף, כדאי לדעת שבמרכז הרפואי ע"ש שיבא, תל השומר, במחלקה לכירורגיה פלסטית, מבצעים ניתוחים לשינוי מין מזה 25 שנים. מנתחים את האדם שהינו טרנסקסואל רק לאחר שעבר בדיקות פסיכולוגיות ורפואיות על ידי אנשי מקצוע של המרכז הרפואי ובעקבות הכרות ממושכת עם האדם. באשר לשאלתך אם בן דודך יהפוך ללסבית לאחר הניתוח, מאד קשה לי לענות, הן מכיוון שהינו עדיין בראשית דרכו וגם מכיוון שאנני מכירה אותו. באופן עקרוני, כשם שאישה בעלת זהות נשית יכולה להיות לסבית, או לא, כך גם אישה שעברה ניתוח לשינוי מין וזהותה היא נשית לכל דבר, יכולה להיות לסבית- או לא. כידוע, הנטייה המינית אינה בהכרח קשורה לזהות הבסיסית של האדם. אני מקווה, שתוכלי לעזור לבן דודך בהפנייתו לקבלת עזרה, כפי שהצעתי לך בתשובתי. לסיום, עלי לציין שוב, כי את עושה מעשה מאד יפה בחיפוש הדרך לעזור לבן משפחתך. תבורכי. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

31/05/2011 | 14:46 | מאת: טלי

ראשית, אני מודה לך מאוד על תגובתך המהירה והחמה. אז מה בעצם עושים? אין לי ספק שאחפש את אותו מרכז בגן מאיר בתל אביב, אך אם ברצוני לעזור לו ולהפנותו לטיפול אינטנסיבי, אני צריכה לחשוב על מיקום קרוב יותר אליו. בן דודי גר באיזור חיפה. האם ידוע לך על תמיכה באיזור ההוא? האם ישנם אנשי מקצוע ספציפיים העוסקים בתחום הזה אליהם אני יכולה לפנות? אוף... מה בעצם עושים??? שוב תודה, טלי

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים