שלום

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/01/2011 | 18:53 | מאת: אחד

שלום ד"ר אני רוצה לספר על תהליך שעברתי וביקורת על הפרימיטביות של הפסיכולוגיה\פסיכיאטריה בהבנת ההומוסקסואליות מגיל צעיר התעניינתי בבנות וכמובן האהבות שלי היו מאד חזקות וגם הסקס אבל עם כל המשיכה לבנות נפגעתי הרבה,אני בן אדם שנוטה לעבור ממצב של נשלט לשולט תלוי בבטחון העצמי, ובשלב מסויים התחלתי לצרוך פורנו בצורה כפייתית והתחלתי לראות דברים כמו טרנס או גייז שמשום מה לאט לאט משכו אותי הפורנו חשף גם צדדים חשוכים מאד שלא קשורים לנטייה באישיות שלי ראיתי פורנו קשה מאד כי זה גרם לי לגמירות חזקות יותר בכל מקרה רוצה לומר שרק הנטיה המינית שלי השתנתה לשני המינים אבל לא הרגשית שמתי לב שככל שאני צורך יותר פורנו כך גם הגמירה שלי עם החברה שלי מאוחרת יותר וקשה לי לגמור, הגעתי למצב שהנטיה המינית שלי השתנתה בגיל 24 איך זה אפשרי!? הפסקתי עם הפורנו וזה היה קשה מאד, הנטיה המינית שלי חזרה לעצמה בתוך ימים ספורים ועוד פעם הסקס נהיה מצויין וחזק אחרי חודש זה בהחלט נעשה הרבה יותר טוב כשהגעתי לפורומים להתייעץ הבנתי שיש הסכמה כמעט אצל כל הפסיכולוגים שמישהו שיש לו נטיה הפוכה הברירת מחדל היא שהוא הומוסקסואל לצערי, אחרי שיטוט באינטרנט אני רואה שהכמות של האנשים במצב שלי היא אדירה במיוחד בגלל שהפורנו נגיש כל כך היום והפסיכולוגיה לא עוזרת אבל השוני במשיכות בין האנשים מראה שכנראה זה תהליך שהוא בכלל פסיכולוגי ברמות שונות ולא גנטי עכשיו אני מנסה להבין למה כולם חושבים שנטיה מינית זה גנטי בזמן שאין הוכחות חותכות שזה גנטי. נראה כאילו הפסיכולוגים מפחדים לומר למישהו שהוא לא הומו בגלל הביקורת שיקבלו והריסת העתיד המקצועי אוקי אז אני מקבל את הטענה שהתוצאות של שינוי מיניות בשנות ה70 לא היו טובות כל כך אבל זה קרה לפני 40 שנה מדובר בהומואים מלידה לא כאלו שרכשו את הנטיה הרבה דברים השתנו גם הפורנו לא היה נגיש אז אני לא מבין למה אין טיפול פסיכולוגי לאנשים כמוני.

26/01/2011 | 13:16 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אחד, מפנייתך ניכר שמצד אחד יש לך דחף מיני חזק מאוד ומצד שני תפיסה נוקשה מאוד לגבי מיניות האדם (ואולי גם לגבי נושאים אחרים). מציאת דרך המלך בין שתי נטיות אישיותיות אלו אינה משימה פשוטה ולעיתים אכן מערבת טיפול פסיכולוגי, לא במטרה לשנות את הנטייה המינית, אלא כדי להגמיש את התפיסה הנוקשה, כך שתאפשר מרחב פסיכולוגי ליותר מאפשרות מינית אחת: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 בין אם משיכה לבני אותו מגדר מולדת ובין אם היא נרכשת, לא ניתן לחסלה. במקרים שבהם ישנה משיכה לנשים ולגברים, אדם יכול לקבל החלטה לממש רק את המשיכה לנשים במסגרת קשר זוגי קונבנציונאלי (אין חובה לממש את כל הפנטזיות, גם לא את אלו שנוצרו כתוצאה מצפייה בסרטי פורנו). האפשרות שהומוסקסואליות מתפתחת אך ורק כתוצאה מגורמים סביבתיים ולא גנטיים אין פירושה שהיא קלה יותר לשינוי. כחוקר אישיות, אני יכול להעיד שיש לנו עדויות מצטברות לכך שיותר ויותר תכונות אישיות (למשל, מוחצנות) טבועות ב-DNA שלנו ויחד עם זאת, ניתן לעזור לאנשים מופנמים לפתח קשרים חברתיים ולהתגבר על חרדה חברתית שלפעמים מקשה עליהם. לעומת זאת, ישנם גורמים סביבתיים בהתפתחות האדם (למשל, טראומה מינית בגיל צעיר, הגנת-יתר מצד ההורים ועוד ועוד), שלמרות היותם סביבתיים, ההתמודדות עם השלכותיהם בגיל מאוחר יותר אינה משימה פשוטה. כך שההתניה שאם מקור התופעה מולד הוא אינו ניתן לשינוי בשום אופן ואם המקור סביבתי הוא ניתן לשינוי בכל מקרה אינה נכונה בעיניי. בכל מקרה, בשורה התחתונה, כן הייתי ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי על מנת להגמיש את מערכת הערכים, בעיקר אלה הקשורים למיניות, ולקבל בעצמך גם חלקים שאולי נתפסים בעיניך "נשיים" או לפחות על פי תפיסתך פוגעים בתדמיתך הגברית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

26/01/2011 | 13:37 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אחד, אינני אומר שלסרטי פורנו אין כלל השפעה על המיניות, אך אנו מבדילים בין סיבות/גורמים סביבתיים שמתפתחים בגיל מוקדם מאוד בתוך המשפחה הגרעינית ובין "טריגרים" שעשויים לעורר שדים רדומים/מודחקים מרבצם בגיל מאוחר יותר (ואגב, גיל 24 אינו גיל מאוחר - אני מכיר לא מעט מקרים של גברים בני 40-50 שלא היו מודעים כלל למשיכתם לגברים ואכן בעידן האינטרנט וריבוי הגירויים "טריגרים" כאלה פרצו מכל עבר וגרמו לכך שנטיות רדומות ומודחקות פרצו אל התודעה, אך הן תמיד היו שם באופן מודחק). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

26/01/2011 | 20:02 | מאת: אחד

הייתי רוצה להוסיף עוד משהו בעיניין הגנים, הוכח גם שיש אנשים עם נטיה טבועה בגנים לאלכוהוליזם אבל אם הם מתרחקים משתיה הם בסדר, אולי יש אנשים שיש להם נטיה להומוסקסואליות, אבל כל עוד לא יגרו את המקום הזה הם יהיו בסדר גמור

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים