פופרס - גורם לנזק או לא?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

27/12/2010 | 19:17 | מאת: אילן

שלום על אפקט הפופרס כבר דובר כמו שימושיו של הסם, השפעותיו וכו'... אבל מתוך שיחות שערכתי עם משתמשים ולא משתמשים בסם יש חילוקי דעות לגבי הנזקים שהסם גורם בטווח הקצר והמיידי וכן לטווח הארוך. אשמח לקבל תשובה מפי גורם מקצועי האם שאיפת סם הפופרס בכל מינון אפשרי גורמת לנזק תמידי לתאי המוח?

28/12/2010 | 19:39 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אילן, "פופרס" הינו חומר כימי (אמיל או בוטיל ניטראט) המופיע בצורה נוזלית ומתנדף בקלות, פותח לטפל בחולי לב הסובלים מ"אנגינה פקטוריס" (כאבי לב עקב הספקת דם ירודה ללב) ועל כן פועל במנגנון של הרחבת כלי דם, דבר שגורם ירידה מהירה של לחץ דם והאצה משמעותית בדופק. למי שסובל מבעיות לב או לחץ דם נמוך הדבר יכול להיות מסוכן מאוד. זו גם הסיבה שאסור לקחת בשום פנים ואופן ויאגרה אם משתמשים בפופרס. לחץ הדם עלול לצנוח בצורה חדה ונרשמו כבר מקרי מוות על רקע זה. כמו כן יכולים לחוש גם כאבי ראש, בחילות, שיעול ותחושת סחרחורת. לא מצאתי עדות לנזק ישיר לתאי המוח. הסכנות הן כמתואר לעיל בנוסף לעובדה שקיימת תלות פסיכולוגית שמקשה על המשתמשים לקיים יחסי מין ללא החומר. סכנה נוספת היא שבגלל הערפול הרגעי קיימת נטייה שלא להקפיד על מין בטוח. בהצלחה, ד"ר גידי רובינטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים