יש פתרון נוסף לחרדה כזו?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

27/10/2008 | 18:58 | מאת: רוני

ד"ר גידי רובינשטיין שלום, אני בן 30 ,הומוסקסואל בארון עמוק אשר עוסק בתחום ההוראה. בתקופה האחרונה התחלתי מעט לגמגם והגעתי למצב שאני פוחד לדבר והבטחון העצמי שלי ירד Uזה המקצוע שלי לדבר ...:-(! פניתי לפסיכולוגית למספר מפגשים שטענה כי אינני מגמגם כלל שכן באמת במהלך המפגשים שלנו לא גימגמתי בכלל והיא הסבירה לי שאני סובל מחרדה מכיוון שאני בארון עמוק ובעקבות החרדה התחלתי לחשוש מגמגום.הפתרון לכך לטענתה-הוא לצאת מהארון ואז הכל יחלוף. אני לא מרגיש מוכן נפשית לעשות זאת, האם יש לך עצה/פתרון נוספים עבורי ?

28/10/2008 | 09:50 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רוני, רצוי מאוד לצאת מהארון באופן כללי בשביל עצמך, אך גם אם הפסיכולוגית צודקת והסיבה ל"גמגום" נובעת מצורך להסתיר את נטיותיך המיניות, יש כיום דרכים הרבה יותר ישירות לטפל בסימפטום עצמו מבלי לגעת בסיבה (המשוערת). המלצתי לך לפנות לסדנא או לקבוצה העוסקת בהתמודדות עם חרדה חברתית או לטיפול התנהגותי-קוגניטיבי אישי כדי ללמוד טכניקות הרפיה שיעזרו לך להתגבר על הגמגום מול הכיתה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים