מתח ועוינות בין גייז לבין עצמם

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/07/2005 | 12:11 | מאת: אלמוני

שלום ד"ר רובינשטיין, קודם כל, ברכותיי על הפורום החדש. אני קורא בקביעות את פורום פסיכותרפיה בניהולך כאן באתר הזה וכגיי אני שמח שאתה מנהל פורום ספציפי לגייז. מצד שני, באמת מצער שהפניות הראשונות עוינות ואינן ענייניות. כמו "גיי" שהגיב להודעתך, גם אני אינני מופתע, אך הייתי מעוניין לשמוע את דעתך מבחינה פסיכולוגית מה ההסבר שלך למתח ולעויינות הקשה שקיימת בין גייז. אנחנו רואים את זה בכל פורום של גייז באינטרנט ולא רק בפורומים. לכאורה כשמדובר בקבוצת מיעוט הסובלת מדיכוי היינו מצפים לתמיכה הדדית בתוך הקבוצה. תודה, אלמוני

22/07/2005 | 02:00 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אלמוני, אנשי מקצוע שמתכתחילה ראו בהומוסקסוליות הפרעה נפשית בוודאי היו רואים את המתיחות והעוינות, שעליהם אתה מדבר, כהוכחה ניצחת לאיזו שהיא הפרעה נפשית אינהרנטית המובלעת בתוך הכיווניות המינית הההומוסקסואלית. אני עצמי עובד בשיתוף פעולה עם פסיכיאטרית מהשורה הראשונה בארץ, פסיכואנליטיקאית המדברת בריש גלי על כך שהומוסקסואליות היא הפרעת אישיות, כפי שהדבר עדיין מוגדר באחד מספרי הלימוד הבסיסיים בארץ (http://www.zarut.com/shrink-friendly/a25.asp). לעומת זאת, הגישה הרואה בהומוסקסואלים אנשים בריאים מבחינה נפשית הייתה רואה באותה מתיחות ועוינות הקיימת בקרבם ביטוי לכך שהם עדיין לא השתחררו מהפנמת העמדות ההומופוביות של החברה הסטרייטית שבתוכה גדלו, אלא שהם משליכים אותן על חבריהם, ההומוסקסואלים האחרים (http://www.zarut.com/shrink-friendly/a20.asp). גם מי שצועד בראש חוצות "בגאווה" אך מנהל מלחמות חורמה עם עמיתיו ההומוסקסואלים (או, לחילופין, תוקף אישית את מי שרוצה לעזור לו) אינו מביע בכך השלמה עצמית, אלא פיצול (splittig) בין הרמה המוצהרת שבה הוא מקבל את עצמו ללא סייג ובין הרמה הפחות מודעת, שבה קשה לו לקבל הומוסקסואלים שחושבים ומרגישים אחרת ביחס לנושאים אחרים. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין www.zarut.com/srhink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים