חרדה ומצוקה בעקבות rocd

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

15/08/2018 | 18:37 | מאת: מתמודד

שלום דוקטור, בהתאם לשאלתי הקודמת ותשובתך לה ומאחר ואני רואה שתגובתי לא פורסמה אני אבהיר. אינני בן 17 אלא בן 28 ולהלן השאלה ששאלתי: מגיל 17 אני יודע שאני ביסקסואל ואין לי בכך כבר ספק. שנים רבות הייתי בעל מחשבות טורדניות רבות כלפי הנטיה המינית שלי(האם אני באמת בי סקסואל או רק הומו מה שלא נתן לי מנוח) . על אף שנוטים להתייחס לאובססיה כפתולוגיה כרונית , הצלחתי להתגבר עם הטורדנות שנסבה סביב שאלה זו. אולם, עם השנים נראה שהטורדנות הכפייתית עברה אצלי מחלקה לתחום הרומנטי. בשנים האחרונות חלה ירידה אצלי ברמת המשיכה שלי לפניה של בחורה(רמת ה"מוצאת חן בעיניי" אם כי המשיכה לגוף נשארה כפי שהייתה) דבר אשר גרם לפחד מצדי אם אני אוכל לחלוק אי פעם שוב יחסים רומנטיים עם בחורה. היום אני יוצא עם מישהי שמצד אחד אין לי ספק שאני נמשך אליה אבל הטורדנות לא נותנת לי מנוח וגורמת לי להטיל ספק, יש ימים שאנחנו יוצאים והכל נהדר ואני מרגיש משיכה אליה (ולפניה) אם כי פעמים רבות אני בוחן כל תו בפניה ונתפס לפגמים. אחרי שהכל נהדר ואנחנו מבלים זמן נפלא ביחד ובאותו רגע אני חושב שזהו נגמרו הספקות, ההרגשה הזו מספיקה לזמן קצר במיוחד עד שששוב מחלחל הספק. אז יש לי ספק אם כשהייתי איתה באמת נמשכתי לפנים שלה או שנמשכתי באותו רגע לגבר ודמיינתי את פניו. בנוסף לזה יש ימים שאני כבר מתחיל להרגיש אליה רגשות רומנטיים אבל פוחד שזה נעלם ובאמת יש ימים שפתאום אני לא מרגיש את זה אליה ומטיל ספק אם זה בכלל היה קיים או שדמיינתי. ימים אחרים אני פתאום לא מרגיש את המשיכה לפניה ופתאום כן. איני יודע מה לעשות. אני סובל. יש לעתים רגעים שאני פוחד שאני משקר לה ולעצמי ורוצה לשים לקשר שלנו סוף בלי שום קשר לכך, אני מרגיש תסכול כאילו כל פעם במקום שהקשר ילך ויגבר וכך גם רמת הרגשות כאילו המצוקה שבה אני נמצאת גורמת לי כל הזמן לעשות restart להכל כאדם שאינו מסוגל לייצר זכרונות ומדי יום צריך ללמוד את סביבתו מחדש. איני כבר יודע להגיד מה מכל זה אמיתי ומה הוא חלק מהאובססיה. אני צריך עזרה כי אני לא יכול להמשיך לחיות ככה. מה עושים? תגובה

שלום מתמודד, ביסקסואליות נמצאת על רצף הנע ממשיכה לנשים בלבד עד למשיכה לגברים בלבד, כבין שני קצוות אלה 5 דרגות של ביסקסואליות: https://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 על השאלה למי אתה נמשך יותר, מינית וגם רומנטית, רק אתה יכול לענות. זו אינה שאלה ש"מומחה" אמור לענות עליה בשמך. ברקע אתה מתאר לבטים מתמידים לגבי בת הזוג, שאכן מתאימים להפרעה טורדנית-כפייתית ביחסים, ללא קשר לביסקסואליות: https://www.giditherapy.co.il/?p=1041. הסיכון לכך שלבטים כאלה יופיעו בקשר עם בחור גבוה. הפתרון העקרוני הוא בהפנמת ההבנה שאין דברים מושלמים, אין בני או בנות זוג מושלמים ויש למצוא את שביל הזהב בין הכול ללא כלום, כלומר, פשרה סבירה שתוכל לחיות איתה (כאשר כל זוגיות מחייבת פשרה וויתור על החמצת האופציה שלא מומשה). פשרה זו מושגת בדרך כלל בטיפול פסיכולוגי ואם החרדה הנלווית ללבטים גדולה מדי, קיימת אפשרות לטפל בה תרופתית. ביסקסואליות יכולה להתבטא בתקופות שונות בחיים ע"י משיכה לאחד המינים ובתקופות אחרות ע"י משיכה למין האחר ולפעמים התהליך הוא ממשיכה חזקה יותר לנשים למשיכה חזקה יותר לגברים. נטייה מינית היא דבר שיש לאבחן נכון לרגע האבחנה תוך הבנה שלא ניתן לנבא את העתיד וגם אתגר זה של התמודדות עם אי-הוודאות ראויה להתייחסות בטיפול. המרדף אחרי הגדרה "מתאימה" גם הוא מתיש אותך ומגביר את החרדה. חבל כי דווקא המשיכה לשני המינים טומנת בחובה אפשרויות רבות יותר. בשורה התחתונה: פנה לטיפול פסיכולוגי וייתכן שחלק מהדרך תלווה בטיפול תרופתי (הפסיכיאטרים רואים את הטיפול התרופתי כתנאי הכרחי לכל טיפול ב-OCD, ללא קשר לתוכן האובססיות). בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים