כבר לא יודע מי אני..

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

12/10/2017 | 16:55 | מאת: גלעד

שלום פרופסור גידי, שמי גלעד ואני בן 25 - מגיל קטן (סביבות 14) אני רגיל להשוות את עצמי מבחינה חיצונית מול גברים אחרים ואף ל״יצר״ סיפורים עליהם עד כמה הם מוצלחים. מכיוון שאני טיפוס ביישן לא היו לי גם קשרים מרובים עם נשים. עם הזמו התחילו להיות אצלי מחשבות שאולי אני נמשך לגברים והפחד די משתק. אני מאוד נהנה בקיום יחסים עם נשים אך עדיין המחשבות קיימות ולעיתים מתסכלות. אני בן אדם מאוד מיני - מה שמביא לכך שאני יגול להתגרות מינית גם מגברים - יותר בכיוון של קנאה בעקבות סיפורים שאני ממציא או מדמיין- אך גם מדברים שלא קשורים לסקס בכלל (המוח כבר פיתח לעצמו אסוציאציות מורכבות שבסופו של דבר גורמות לתגובה בגוף). אני יכול להגיד שאני רואה את עצמי בעוד כמה שנים חי עם אישה וילדים בשמחה אך המחשבות לעיתים מבלבלות. בעבר טופלתי במשך שנה וחצי אצל פסיכולוג מוסמך (עבדנו בעיקר על נושא המחשבות תוך שימוש ב-cbt) - המצב היום הרבה יותר טוב אך עדיין אני מרגיש מעט תקוע - קשה לי עדיין להתחיל עם בנות ולעיתים אין בי את הרצון לעשות זאת. יכול להיות שהדבר נובע מחוסר ביטחון או מכל דבר אחר. אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא

שלום גלעד, נתחיל מזה שכולנו דו-מיניים ברמה זו או אחרת ונמצאים איפה שהוא על פני רצף הנע בין הומוסקסואליות מוחלטת להטרוסקסואליות מוחלטת: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=205 קנאה בהצלחתם של גברים אחרים עדיין אינה הופכת אדם להומו, בעיקר כשעיקר משיכתו המינית מכוונת כלפי נשים. הואיל ואתה מעיד על עצמך כביישן, יש להניח שחלק גדול מהימנעותך להתחיל עם בנות נובע מעכבות התנהגותיות שאינן נובעות בהכרח מחוסר משיכה או חוסר רצון. יחד עם זאת, יש לברר את הדברים לעומקם עם איש מקצוע ולא רק בפורום שמן הסתם מאפשר רק התייחסות כללית. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים