DVT ברגל.
דיון מתוך פורום ורידים וכלי דם
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
שלום רב ,בתי בת 19.5 ,לפני שבועיים וחצי במהלך הטירונות התנפחה הרגל והתגלה קריש דם ברגל שמאל.בדיקת הדם האחרונה שבוצעה היום INR עדיין עומד על 1.4.מזה שלושה שבועות מקבלת פעמיים ביום זריקות קלקסן (60 מ"ג) וכדור וחצי של קומדין והולכת עם גרב אלסטית. האם המינון נכון לדעתכם? האם עליה ללכת במשך היום ? לנוח ? נשמח לעצות נוספות מה יש לבדוק? בברכה רותי
שלום INR בנסיבות כאלה צריך לשאוף שיהיה 2-4 על מנת שהטיפול יהיה יעיל. נראה שצריך להגדיל בתאום עם הרופא המטפל את מינון הקומדין. ניתן גם לשקול לעבור לתרופה דומה לקומדין שלא דורשת רמות INR בשל פרדקסה או קסרלטו.בכל אופן, שתי זריקות הקלקסן היומיות מכסות עליה במידה וניתנות במינון הראוי גם אם מינון הקומדין נמוך מידי. בדרך כלל, במידה והמצב הקליני לאחר בדיקת רופא מאפשר, ניתן ללכת באופן רגיל ולא מאומץ לאחר כ3 שבועות מהאירוע. עד אז מומלץ להמעיט בהתניידות ולהשתדל לנוח בשכיבה עם רגל מוגבהת מעל גבה החזה. ממליץ שישלחו לה בדיקת דם לטרומבופיליה - נטיה לקרישיות יתר.
שלום רות! אני סובל מ-DVT ברגל שמאל משנת 1974. אנסה לתת לך עצות מניסיוני, אבל מומלץ כל דבר לבדוק עם רופא מומחה כירורג כלי דם. 1. כדי להבין מה מצפה לך וכללים שיש לשמור מומלץ להפגש עם רופא לעוץ - אני בזמני נפגשתי עם פרופ' גבריאל סנדרו (בה"ח סורוקה) ועד היום זה נר לרגליי. 2. גרבים אלסטיים: בדרך כלל רופאים ממליצים (לפי דעתי הם חוסכים לקופות חולים) לגרב עד הברך בלחץ 2, אני הייתי ממליץ לא לוותר ולרכוש גרב בלחץ 3 באורך מלא. 3. זרימת דם ברגל נפגעה ולא תחזור להיות כמו קודם. חמצן שסופק לרגל לא מגיע כמו קודם. עור נפגע ועלולים להופיע פצעים טרופיים. טיפול בהם אין סופי, כאב מתמיד. קיים מכשיר תוצרת הארץ PHLEBO PRESS, אשר באופן מלאכותי מבצע של הסדרת זרימת דם, ויכל להיות שזה גם ידחה הופעת פצעים. http://megoafek.com/index.php?id=26 זה אתר של חברה. 4. לא למהר לניתוח החלפת חלק מהווריד במלאכותי!!! 5. יש טיפולים נוספים: טיפולי אוזון (קבלתי הרבה עזרה והקלה במצבי בקליניקה של דר' דיין - ת"א)