חשיפה לשמש

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

21/07/2012 | 10:56 | מאת: אורן

שלום רב אני בן 37 חולה קרדיאלי מגיל 24 ברקע APLA לאחר 2 אירועי MI מאז תחילת המחלה, מאוזן בצורה מעולה PT 2.5 -3 מזה תקופה ארוכה. השאלה שלי האם חשיפה מרובה לשמש במהלך יום העבודה עלולה ליצור קרישי דם בעתיד? משפט זה נאמר לי ע"פ מספר רופאים אני רוצה לשמוע את הדעה שלך כמומחה לכלי דם. מטופל בכול "משפחת המדללים"... בברכה, אורן

שלום לך אדם עם נטייה לקרישיות יתר עלול להיפגע מקרישי דם במצבים כגון התייבשות שנגרמת בזמן חשיפה ממושכת לשמש בלא שתייה מתאימה. איני מכיר מצב בו קרינת השמש עצמה עלולה לגרום לקרישת יתר אבל על זה כדאי שתתייעץ עם המטולוג העוסק בקרישה שייתן לך תשובה מוסמכת יותר.

מנהל פורום ורידים וכלי דם