שאלה לכולן

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

26/12/2005 | 23:03 | מאת: דנה

היי ותודה על כל העצות כאן, באמת נתתם לי הרגשה יותר טובה. אמרתן כאן, חלק מכן, שירדתן במשקל ואתן מרגישות נהדר. הבעיה אצלי היא שאני מניקה וכל הזמן רעבה (כנראה בגלל ההנקה) ואני לא יודעת למה אני כל הזמן עולה ועולה במשקל. היום התחלתי לנהל רישום של מה שאני אוכלת ואני ראיתי שבאמת אני אוכלת יותר מאשר לפני הלידה. אז השאלה שלי היא - איך ירדתן במשקל? ספורט? ואם כן, איזה? אשמח לדעת כדי גם להתחיל כי אני מתחילה להרגיש כמו פילה.

27/12/2005 | 07:55 | מאת: ב.ג

דנה בוקר טוב ראשית עם את מניקה את צריכה לשתות ה מ ו ן הרעב הוא בעצם צמא ואנו מפרשים את זה לא נכון. זה בעיה להתחיל דיאטה כשמניקים אבל זה לא בעיה להוריד את השטויות: העוגיה עם הקפה, העוגה, החטיף... וכמובן ספורט, אפרט בהמשך. אני גם אחרי לידה ( 4 חודשים) אחרי חודש וחצי התחלתי והורדתי 16 ק"ג יש לי עוד טיפה להוריד ואני אפילו ימשיך להוריד עוד.(ירדתי כל שבוע 1-2 ק"ג) אני במוטיבצית שיא וזה הכי חשוב. - כ ח ר צ ו ן מה אני עשיתי: ס פ ו ר ט: (מקווה שאת בריאה בד"כ) להתחיל הליכה מהירה במשך 15-20 דק, 4 פעמים בשבוע. להעלות בהדרגה כל שבוע את המהירות את הזמן ואת מס' הפעמים. כל שבוע תוסיפי את אורך הזמן (חשוב עלמנת לשרוף שומנים) תתמידי ושבוע אחרי שוב להעלות. עד 6 פעמים בשבוע - יום אחד לנוח. לאחר שהגוף מתרגל להתחיל טיפה עם תרגילי בטן,מותן וידים. ת ז ו נ ה: אני אכלתי פחות ממה שצריך, כי פשוט לא היתי רעבה. האוכל הפך אצלי למישני אוכלת כי צריך (ואני טיפוס ש מ א ו ד אוהב לאכול) הכל בראש. בוקר: 2 פרוסות לחם קל עם גבינה/קוטג'/גבינה צהובה לייט עם ירקות (אני ויתרתי על הירקות לא אוהבת על הבוקר) צהרים:שניצל חזה עוף עם דבש וסויה של טבעול (מאוד טעים)+ירקות או ירקות מבושלים ופחמימה (מעט - אורז/פסטה/תפח"א) אני התעצלתי ואכלתי רק פרוסה במקום הפחמימה. היתי מכינה סיר מרק ירקות ענק שהספיק לי לכמה ימים, והיתי אוכלת אפילו 3 קערות. אחרי הצהרים: תאכלי יוגורט+פרי (אני דילגתי) ערב: סלט גזעי:חסה,בייבי,מלפפון,עגבניה,בצל ירוק...ואפשר לגרד גבינה בולגרית או ביצה קשה..עם 2 פרוסות לחם קל וגבינות. אם היתי מכינה לילדים פסטה או פתיתים היתי אוכלת קצת מזה במקום הפרוסות. בערב מאוחר היתי עושה פרישייק: בבלנדר בננה עם פרי נוסף+יוגורט+טיפה חלב+סוקל מתפנקת עם בעלי (שמגיע לו....סתם...). לי יש הליכון, שהתינוקת נרדמה בבוקר אני על ההליכון, את יכולה דווקא שהיא ערה בחוץ עם העגלה, אבל לדעתי שבעלך חוזר הביתה (אפילו מאוחר) תצאי לבד או עם חברה זה הזמן שלך! משהוא שאת עושה ל ע צ מ ך. תתחלי מסודר בגלל שאת מניקה אבל תקפידי על הספורט גם לשריפת שומן גם ההורמונים שמופרשים לדם עושים פלאים להרגשה. תשתפי עם מתחשק מכל הלב בהצלחה

27/12/2005 | 14:31 | מאת: מילי

ביגי ואסנת, וואו, אני כל-כך גאה בכן! הצלחתי להוריד לאחרונה 13 קילו ונתקעתי. אני רוצה להוריד עוד, ולא כל-כך מצליחה בזה. אני מטפלת בהמון תחומים בחיי כרגע, ולאחרונה אני רעבה יותר מקודם. אני מאמינה שיש לזה קשר לאנרגיות שלי, ושאני לוקחת אותן מהאוכל. אני חושבת בקול רם, מה לעשות כדי שהאנרגיות שלי לא יבואו רק מהאוכל, מה לעשות כדי שאקבל אותן גם ממקומות אחרים. אולי זה השיתוף, אולי השיתוף הוא הדבר הנכון לעשות? לא באיך להוריד משקל, אלא איך לעמוד בזה. אני צריכה קודם לדעת מה אני מבקשת, כשאני מבקשת עזרה. אני אחשוב. ואולי יש גם לכן רעיונות? המון תודה! ~~~~~~

27/12/2005 | 09:06 | מאת:

בשנה האחרונה הורדתי במשקלי 11 ק"ג. התחלתי את הדיאטה שלי ב- 20/2/2005 ממקום של עד כאן ! לא אוהבת איך שאני נראית ואני רוצה לשנות ! אני לא בן אדם של תפריטים. ממש לא. כקשתית מובהקת אני לא מסוגלת שיגבילו אותי :) התחלתי בשגרת ספורט אבל מה ? גם כאן גיוונתי ושיניתי ושוב מהמקום שאני לא בן אדם של משהו קבוע ורגיל. אז מה עשיתי ? בראש ובראשונה הקשבתי לגוף שלי. השתדלתי לאכול אך ורק שהגוף רעב ולא ממקום של עכשיו צריך לאכול כי... וכשאכלתי אז אכלתי נכון ומסודר - ירקות, פחות שומן, עוף ולא מטוגן וכדומה... הכי הקפדתי בקנאות על ההתעמלות. הלכתי המון ברגל עשיתי התעמלות עם גלעד בערוץ הספורט אח"כ קניתי דיסקים של פילאטיס אח"כ הוספתי דיסקים של קיק בוקסינג. כל יום התעמלות אבל מגוון ! שוב... קשתית שלא מסוגלת שיגבילו אותה. בהתחלה זה קשה וצריך להכריח את עצמך אבל תוך זמן קצר זה הופך להרגל מבורך. כמעט אין יום שאני לא מתעמלת. לא מסוגלת בלי. זה כבר חסר לי. התחלתי עם מידה 42-44 במכנסיים. היום אני במידה 36-38 במכנסיים והאושר הוא גדול. זה כיף ובעיקר המון סיפוק אישי ! בואי מתוקה ותתחילי, אנחנו כאן בשבילך :)