נתקעתי

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

18/05/2006 | 16:45 | מאת: רוית

שלום העלתי בהריון 30 ק"ג, חודש אחרי הלידה התחלתי לשמור וחודשיים אחרי התחלתי לעשות דיאטה בשילוב פעילות גופנית כ- 5 פעמים בשבוע. הדיאטה היתה בוקר:2 פרוסות לחם קל עם גבינה, צהרים:טבעול עם פרוסה לחם קל או סלט או אורז אחה"צ:פרי או חטיף אנרגי, ערב: סלט ירקות גדול עם טוסט או לחם קל או פסטה. עכשיו לאחר 9 חודשים ירדתי 33 ק"ג, נראית טוב ומרגישה מצוין, אני רוצה עכשיו להוריד עוד 5 ק"ג ואני לא מצליחה (נכון שאני עכשיו חוטאת בקטן מדי פעם אבל מה לעשות כדי שאמשיך לרדת). גילי:36, גובה:165 משקל עכשיו:67 תודה, תודה על תשובתך

18/05/2006 | 17:22 | מאת: בלה אגמון

שלום לך. אנחנו כידוע לך נגד דיאטות. את מתארת דיאטה יחסית מאוזנת אבל בכל זאת דיאטה וכשעושים דיאטה מתחיל להיווצר בנו חלק שמתנגד לכל התהליך הזה. הוא גורם לנו להתחיל לפנטז על אוכל , גורם לחשקים שונים ולפעמים לאיבוד שליטה ותחושות אשם. את סהכ במשקל לא גבוה. אני ממלצה לך לאכל בריא ומאוזן להקשיב לרעב שלך, להנות מחווית האכילה ולתת לגוף שלך לרדת בקצב שלו. מזל טוב בלה

18/05/2006 | 18:03 | מאת: לאה פינטו

אני מבינה שאת מרוצה מהתוצאות עד כה ועם מה שטוב לך אני לא אתווכח. נראה שהמטרה מקדשת את האמצעים אלא שברור לי שכל דרך אחרת להשיג את המטרה זרה לך. אני לא מעודדת לדרך זו וחושבת שהדרך הזו לרזות היא טעות שעומדת בעוכריי המשתמשים בה. וכיוון שכך, תגובתי אולי לא תהייה מעודדת עבורך ועל כך אני מתנצלת מראש. מפירוט נתונייך אני מניחה שהתכולה האנרגטית בתפריטך קטנה מדי ומה שברור הוא שתפריטך אינו מגוון דיו שלא לאמר משעמם ומשקף ניתוק שלך מהצרכים של הגוף - מה עם בשר, מה עם קצת מתוק לנשמה ולגוף? אה...זה "החטא הקטן". מה קורה לך לפני ובעת מחזור? מה קורה בימים "מיוחדים" ולמה מוצרי דיאט ולייט? אך השאלה הכי חשובה, מה את חושבת שיקרה עכשיו או אחרי שתשיגי את ה- 62 ק"ג בדרך זו? אני אומר לך - ראשית מי שמעודד דיאטה כדרך להרזייה ודאי יציע לך לצמצם עוד קצת את הצריכה התזונתית או להגביר את תכיפות / אינטנסיביות / משך הפעילות הגופנית, או שיציע לך דיאטה קטוגנית קצרת מועד (דיאטת חלבונים). אם את שואלת אותי, אני מציעה לך להפסיק את הטרוף הזה עכשיו! כיהמשמעות היא שבין אם תגיעי ל- 62 ק"ג ובין אם לאו, כדי לשמור על הישגייך תצטרכי לחיות עם התפריט הזה רוב ימייך. עד כמה זה אפשרי, אני בספק. במילים פשוטות, את גוזרת על עצמך להיות בדיאטה כל הזמן. אני מבינה שהסדר הזה שיצרת לעצמך חשוב לך ועוזר לך, הוא משרת את הצורך בשליטה. (זה בהחלט אחד הדברים שמשרתת הדיאטה) ומכאן מבינה שהוא נוח לך. אך עלייך להבין שיש לזה מחיר ולא לעולם תוכל ידך להיות על העליונה במניפולציות על הגוף. ובכל זאת כדי שבכל זאת נצא מזה נשכרים, אני מציעה לך להתייחס פחות למשקל ויותר להיקפייך, למידת המכנסיים שלך. בברכה ובאיכפתיות רבה שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה