ירדתי 35 ק"ג ושוב בפעם המי יודע כמה, אני עולה במשק

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

06/05/2006 | 21:04 | מאת: עידו

שוב אני עולה במשקל, הופניתי לפורום הזה אליך בלה,מפורום הפרעות אכילה, האמת נראים לי שני הפורומים אותו הדבר אבל אתן המומחיות. הפניה שלי היתה לעזרה: ירדתי נהדר, הרגשתי מצויין, נראתי נפלא אחרי ירידה של 35 ק"ג,עכשו כבר עליתי 7 ק"ג בקלי קלות, כי פשוט חזרתי לאטרף של לאכול הכל כי אין מחר.אני לא מצליחה להפסיק עם הזלילה. כל יום אני מתחילה דיאטה מחדש, מבטיחה לעצמי שזהו שוב אני במסלול, ואחרי שלושה ארבעה ימים אין לי אלוהים אוכלת כמו חזירה. גועל נפש.או חצי יום אוכלת את האוכל הבריא והמזין ובחצי השני שוב מאבדת גבולות.לא יודעת איך להפסיק.אם אני מחוץ לבית אחלה, אך כשאני חוזרת כל דבר נכנס לפה למרות ההגדרות של לסיים את האכילה בערב, לפני כניסת הלילה. כלום הכל טוב רק התאוריה.אני פשוט בולסת.טעים או לא פשוט לא משנה.כל דבר טוב בעיני, אין ספור דיאטות כבר עשיתי ותמיד אותו הרטואל. הדיאטנית שלי מוצלחת, העצות שלה מתאימות לי, האוכל שהיא נונתנת לי מצויין אך כשאני עוזבת אותה אין לי אלוהים, היא נשכחה ממני.תמיד אותו סיפור כבר לפחות עשרים שנה.מה עושים אולי פסיכולוג הוא האיש אשר יעצור לי את הראש.מה עושים אני פשוט אומללה.!!!!!!!!!!!!!!!!!בפורום הקודם הומלץ לי ללכת לא.א נו גם שם הייתי, זה לא בשבילי, כל אחת אם הצרות שלה, לי זה לא עוזר. אני לא צריכה קבוצה, אני צריכה ניעור בראש.

06/05/2006 | 22:04 | מאת: בלה אגמון

שלום לך עידו . את מתארת מצב קשה שאני ולאה מכירות כל כך . זו הסיבה שבחרנו בדרך של הרזיה ללא דיאטה. המצב שאת מתארת הוא תוצאה של דיאטה - תוצאה ביולוגית ופיזיולוגית. זה לא בגללך זה בגלל התהליך שאת עושה שהוא לדעת שתינו מוטעה מיסודו. התהליך הזה גורם לך נזק נפשי ופיזי שהתוצאות שלו הם בולמוסי אכילה ועליה מהירה במשקל . אם את רוצה באמת לרדת ולא לעלות יותר עליך לעשות את זה בדרך שונה (כך לפחות שתינו מאמינות ). בדרך שלנו התהליך הוא אחר והפוך לפעמים לדיאטה. זהו תהליך של העצמה , מודעות עצמית ואיזון. את יכולה לנסות אם את רוצה. נשמח מאד לעזור לך.

06/05/2006 | 22:57 | מאת: לאה פינטו

ע"פ תאורך, את חווה את מעגל פורית-גודריק. זהו מעגל הדיאטה ששומר על ההשמנה שלך היטב. לא אוכל ליצור כאן תרשים גרפי אז אנסה במילים ובפשטות. זה מתחיל בזה שאנו רוצים לרזות ועושים דיאטה (יוצרים חסך קלורי ולעיתים אף חסך במרכיבים תזונתיים מסוימים). עם הזמן, מתחילים להתגבר החשק והתאוה לאוכל עד שמגיע השלב של איבוד שליטה טוטאלי, מה שמחזיר אותנו, במקרה הטוב, למקום ממנו התחלנו. מזהה את המעגל? לימדו אותך לחשוב שבעית התשוקה לאוכל קשורה עם המשמעת העצמית שלך. לימדו אותך לכוון אצבע מאשימה כלפי היכולויות שלך. אנחנו אומרות: בשום פנים ואופן לא!!! למעגל הזה יש בסיס ביולוגי-פיזיולוגי. דיאטה היא לא הדרך לרזות. שיטת הדיאטה היא דרך מלאכותית שמנסה לפעול כנגד הביולוגיה של הגוף. לא עובד! לא יעבוד אף פעם! אנו מציעות דרך אחרת לגמרי לרזות במסלול חד- כיווני ולא במעגלים. את יכולה לפנות למיילים הפרטיים של אחת מאיתנו. שלך לאה

07/05/2006 | 08:08 | מאת: עידו

תודה, מה המייל הפרטי שלכן?

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה