לבלה -- שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

18/03/2006 | 23:08 | מאת: א.

שלום רב. את מספרת שאת מטפלת בהפרעות אכילה אבל את דיאטנית, כדיאטנית את יודעת לומר מה רצטי לכל אחד לאכול ומה לא וכמה.. אבל הבעיה העיקרית בהפראות אכילה (אנורקסיה למשל) היא לא מה וכמה לאכול כי את זה כבר יודעים בד"כ , הבעיה היא בפועל לאכול מה שאת אומרת האם את יכולה לפרט מה את עושה כדי לעזור ומה את עושה אם בפועל לא מיישמים מה שאת אומרת כי זו בעצם הפרעת האכילה האם את עוזרת להגיע למצב בו כן מצליחים לאכול (האם את יכולה להסביר במקצת כייצד) או שבזה שאת אומרת שאת מטפלת בהפרעות אכילה הכוונה שאת יודעת קצת יותר מבחינה תזונתית מה להמליץ -- שזו לפי דעתי במיקרה של הפרעת האכילה לא הבעיה אלה איך עוזרים להגיע למצב בו באמת אוכלים האם את לא מיתיאשת כאשר לא מיישמים בפועל? עד מתי? האם מה שאת עושה זה פשוט מפנה לגורמים אחרים כגון פסיכולוגים וכ"ו או שיש לך את הדרך לעזור באמת? אודה לך על תשובה כמה שיותר מפורטת בטח יש הרבה כמוני שהיו מעוניינים לדעת...

19/03/2006 | 08:17 | מאת: בלה אגמון

שלום לך. את צודקת לגמרה. יעוץ תזונתי הוא רק חלק קטן מטיפול הניתן בהפרעות אכילה. בדרך כלל עובדים בצוות רב מקצועי אשר משלב דיאטנית עם פסיכותרפיסתית כלשהו. (פסיכולוג, מטפל באומנות, פסיכודרמה ועוד). לעבודה משותפת יש גם יתרונות אבל גם חסרונות ובעקר המחיר המאד גבוה שצריך לשלם למספר אנשי מקצוע. היתרון שלי הוא שאני גם דיאטנית ( עם ניסיון של כמעט 17 שנה) וגם פסיכותרפיסתית גופנית. פסיכותפריה גופנית עוזרת לטפל בנפש דרך הגוף, כאשר המטרה שלה לגרום למטופל להיות מחובר ומודע יותר לגופו תוך שהוא לומד לאהוב אותו ולקחת אחריות על צרכיו השונים. בפסיכותפריה גופנית יש מגוון רחב מאד של כילים טיפוליים כמו נשימה, דימיון מודרך, יצירה, מגע, תנועה, פסיכודרמה וגשטלט בשילוב עם עיבוד מילולי של התכנים שעלו בטיפול. אני מתאימה את ההתערבות על פי הצרכים של המטופל. כמובן שאם יש צורך אני עובדת בשיתוף פעולה עם פסיכאטר. בהפרעת אכילה קיימת בעיה של מאבק פנימי בין כוחות שונים. מצד אחד הצד הבריא, שרוצה לחיות חיים מלאים ומספקים ולהבריא, ומצד שיני הצד של הפרעת אכילה אשר עושה כל מה שביכלותו על מנת להרוס, להפריע ולהמית. אמירה פשוטה של עליך לאכל בריא, גרימת רגשי אשמה או גישה נוקשה, עלולה במקרים רבים ליצור אנטגוניזם וחוסר שיתוף פעולה. בטיפול אנחנו מנסים להכיר את כל הצדדים הפועלים אצל המטופל את הבריאים ואת החולים , וביחד לבנות צוות שיעזור להבריא. שימוש בכל הכילים שפירטתי עוזר מאד להגמיש את ההגנות הנוקשות ולהגיע לזרימה ותחושה טובה יותר גופנית ובהמשך גם נפשית. אם יש לך עוד שאלות מאד אשמח לענות. את מוזמנת גם להתקשר וגם לבוא לפגישת הכרות לא מחייבת . בלה 0528303005

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה