50 ק"ג עודפים, איך יורדים ?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

14/07/2007 | 08:19 | מאת: רונית

שלום בלה, אני בת 38 שוקלת 110 ק"ג. עשיתי ניתוח טבעת להצרת הקיבה לפני מס' חודשים אבל לצערי הרב לא ירדתי במשקל ולא הצלחתי לשנות הרגלי אכילה. אני מתעסקת העודף המשקל שלי כבר 12 שנה מאז הולדת בתי הגדולה ומה לא ניסיתי..... כל הדיאטות בארץ, כל השיטות.לא אלאה אותך אך בשורה התחתונה גם כאשר ירדתי 17 ק"ג עליתי הכל בחזרה ובריבית דריבית. אני שואלת את עצמי, מהי הדרך? מה הפתרון שאני לא מצליחה "לראות" ? איך זה שאני מצליחה ומתפתחת בתחומים אחרים בחיי אבל כשזה מגיע לאוכל אני נופלת ? אני לא יודעת הרבה על הגישה שלך ודרך הטיפול שאת מציעה. אשמח לקבל מידע. תודה רונית

14/07/2007 | 20:50 | מאת: בלה אגמון

רונית היקרה , את מתארת סיפור לא פשוט. עודף משקל רציני אשר ניסית כל דרך שאת מכירה להפטר ממנו כולל ניתוח ולא הצלחת. את שואלת בצדק האם יש משהו שאת לא רואה וזו שאלה מצוינת. כדי לענות לך אספר לך שני סיפורים. הראשון הוא סיפור על משחק סיני - זה טבעת שאת לובשת על 2 אצבעות משתי ידיים והיא לופתת אותן כשאת מנסה לשחרר את האצבעות באופן הגיוני את מנסה למשוך את האצבנות מהטבעת ולהוציא אותן הבעיה היא שהמשחק הזה הוא טריקי ככל שאת מושכת יותר זה מתהדק עוד יותר ככל שתכנסי לפניקה ותמשכי יותר חזק כך תלכדי יותר. הפתרון הוא להרגע ולעשות משהו שנראה הפוך לדחוף את האצבעות פנימה ורק כך משתחררים. הסיפור הזה ממחיש את הצורך לשנות תפיסת עולם לעשות משהו הפוך ממה שנראה הגיוני . הסיפור השיני הוא על מפות. נניח שהחלטת לטייל בתל אביב הלכת לחנות וקנית מפה והתחלת לטייל בעזרתה אבל ככל שאת מנסה את רואה שזה לא הולך את טועה בדרך לא מגיע אל היעד וכל הזמן מתבלבת. את כמובן מתוסכלת וחושבת שאת אשמה מה שאת לא יודעת זה שהמפמה שמכרו לך היא מפה לא נכונה זו לא מפה של תל אביב זו מפה של עיר אחרת. רק אחרי שתביני את זה ותחליפי את המפה יסתדר הכל. שני הסיפורים האלו נועדו להמחיש לך איך תפיסת עולם מסוימת מה שקרוי פרדיגמה עלולה לסבך אותך ולהשאיר אותך תקועה כשאת בכלל לא אשמה. את פעלת על פי הפרדיגמה הדיאטת הטוענת שכדי לרזות צריך לאכל פחות ולהתעמל יותר ואם זה לא עוזר אז לעשות ניתוח. פרדיגמה זו המקבולת על כל כך הרבה אנשים לא באמת הוכיחה את עצמה. העובדה היא שדיאטות הן לא הפתרון להשמנה הן הרבה פעמים גורם הבעיה. אני מציע לך לשנות את התפיסה שלך לנסות להפתח לגישה אחרת להבין לעומק את הסיבה לעליה במשקל ולתת לה פתרון הולם (שזה לא דיאטה). בגישת הרזיה ללא דיאטה אנחנו פועלים עם הגוף ולא נגדו, אנחנו עוזרים להחליף את המפה דבר שמשנה לגמרה את תפיסת המציאות שלך וכשהתפיסה משתנה הכל משתנה - פירוש של המציאות, הרגשות ובסופו של דבר גם הפעולות. אני עובדת על מספר רבדים - גופני, תודעתי, רגשי והתנהגותי. עבודה על כל הרבדים האלה עוזרת לרדת במשקל בלי דיאטה בלי מלחמה עם עצמך ומשפרת מאד את איכות החיים.

15/07/2007 | 00:38 | מאת: לאה פינטו

שלום רונית וברוכה הבאה לפורום הרזייה ללא דיאטה. את מגיעה עם נסיון רב ואני מתרשמת כי גם עם ההבנה שמשהו לא נכון לך בדרך הידועה והמוכרת (הדיאטה). ההבנה הזו שמשהו לא עובד בשבילך היא האות לכך שהכיוון חייב להשתנות. אם הדרך בה הלכת עד כה מובילה אותך במעגלים, זה הזמן לעצור, לעלות על החומה ולהביט סביב לאיתור דרכים חלופיות. נדמה לי שזה מה שאת עושה כעת. וזה נפלא כיוון שהדבר מעיד על לקיחת אחריות אישית. מה שמחזק את היכולת שלך לקחת אחריות על מצבך הא גם הסמנטיקה בה את משתמשת. את שואלת את עצמך "מה הפתרון שא-נ-י לא מצליחה לראות". זוהי נקודת עוצמה שלך. נקודת עוצמה נוספת שאני מוצאת אצלך היא היכולת לשאול שאלות ולא לקבל מצבים כעובדות. אני מעריצה גישה כזו אצל בני אדם ולכן היה לי כיף לקרוא את ההודעה שלך. כל שינוי חשחבה וכל פתרון יצירתי, וחשיבה בכלל - תמיד מתחילים בשאלה. כשיש סימני קריאה ונקודות, הדרך נחסמת. כשיש סימני שאלה, אנו מאתגרים את התודעה שלנו, וזו, מצידה, מתחילה בחיפושים. והנה את כאן. טרם אספר לך על גישת ההרזייה ללא דיאטה, יש עוד דבר קטן שאליו אני רוצה להתייחס בהודעתך והוא המשפט הבא שלך: "איך זה שאני מצליחה ומתפתחת בתחומים אחרים בחיי אבל כשזה מגיע לאוכל אני נופלת ?" אם הייתי מקבלת דולר בכל פעם שאני שומעת את המשפט הזה.... מדהים, המשפט הזה מגיע בד"כ מנשים (מעולם לא שמעתי אותו מגבר), נשים שתופשות עצמן, באופן כללי, כמצליחות והן אכן כאלה בתחומים שונים בחייהן. וזה עוד משהו שאני לומדת עלייך. אז מדוע נשים שיודעות לייצר הצלחה, אינן מצליחות לממש אותה כשמדובר בגוף שלהן...ובעצם במשהו שהוא פרטי שלהן, בעצמן? יש לכך מספר סיבות וכולן ברות שינוי. מה שחשוב לי לציין בפנייך כרגע הוא שעל אף משפט זה שטומן בחובו תסכול, אני רואה הרבה אור. את מכירה את חווית ההצלחה ולכן יהיה קל יחסית לתרגם אותה למישור הפיזי...אם כי, לא כמו שאת רואה את הדברים כרגע, כי האופן בו את מייצרת הצלחה במישור אחד איננה בהכרח הדרך לייצר הצלחה במישור שני. ומה שחשוב מכל הוא שיש דרך! אחרת לחלוטין ממה שאת מביאה באמתחתך. גישת ההרזייה ללא דיאטה, שונה מהותית ומנוגדת לחלוטין לגישת הדיאטה. כל מה שאת מכירה מהדיאטה תשני ב- 180 מעלות ותקבלי את גישת ההרזייה ללא יאטה. הרציונל בגישת ההרזיה ללא דיאטה מבוסס על מספר הנחות יסוד: 1. כדי לרזות יש לפעול מתוך מרחב של שפע 2. כדי לרזות יש לאכול ללא שום התנייה 3. הגוף האנושי נולד רזה על מנת להשאר רזה - כך הוא במיטבו. (רזה במובן הבריא ולא במובן הכחוש של המיל) 4. הגוף האנושי שואף לחיות במימדיו הרזים ולכן הוא כולל בתוכו כל המנגנונים להשיג זאת. 5. אין מזון רע ומזון טוב. מזון הוא מזון ותו לא. 6. כדי להנות מגוף רזה, יש ליצור את השינוי קודם כל במהות ולהפוך אדם רזה מבפנים. 7. המציאות החיצונית היא תוצר של מציאות פנימית (מערך אמונות, דפוסי חשיבה, ערכים - כל אלה בעלי השלכות רגשיות) ועוד. כמו שאת יכולה להבין, דיאטה היא בדיוק ההיפך ואת השלכותיה כבר חווית. מילת המפתח בדיאטה היא הגבלה (במגוון מילים יפות יותר, יפות פחות). הגבלה וחסך, לעולם יוצרים אובססיה ותשוקה. מדהים אותי, כיצד אנשים מייחסים לדיאטה רק את הירידה במשקל ואילו את העליה (שהיא חלק בלתי נפרד ומתבקש) נוטים לייחס לדברים אחרים. מבחינתי זוהי חבילה אחת. על מנת להנות מגוף רזה ויציב (לא רכבת הרים , לא אקורדיון ולא יו-יו), יש לעבור תהליך יסודי של שינוי תפישתי, כזה שנוגע במערכת ההנעה שלנו, כזה שהולך אל ה"שיבר" הראשי. דיאטה מטפלת בהתנהגות שלנו ואילו "הרזייה ללא דיאטה" מבינה כי ההתנהגות היא פועל יוצא של הנחות היסוד שלנו (אמונות, מחשבות וכ"ו). אם את רוצה לשנות את ההתנהגות שלך, שני את אופן החשיבה וההסתכלות שלך. בתהליך מהנה, מרתק ומעצים שבו תלמדי מחדש את הגוף שלך ובעיקר את המוח שלך, תהפכי לאדם רזה אמיתי....אז זה יתבטא במלוא הדרו גם במציאות שלך. בתהליך זה תחלילי "לראות" את מה שלא הצלחת לראות עד כה. אם את רוצה להיות אדם רזה באמת, התחילי לתצפת סביבך על הרזים שבסביבתך (ילדייך, ו גם אפשרות מצויינת), תראי שהתנהגותם שונה ודעי שכל צורת החשיבה שלהם על גופם, על המזון בצלחתם, על עצמם - שונה אף היא. הסתכלי על רזים אמיתיים, הם אינם עושים דיאטה, הם אינם חיים על לחם קל וסוכרזית. אין זה בגלל שהם מביאים גנטיקה וביולוגיה שונה משלך. הם מביאים משהו אחר , זה בטוח. הם מביאים צורת הסתכלות שונה. אנשים שמנים במהותם (לעיתים קרובת יהיו שמנים גם בגופם) מאמצים צורת התנהגות של אנשים שמנים מבלי להיות מודעים לכך כלל, כיוון שהחשיבה השמנה מנהלת אותם באוטומט. התנהגות דיאטטית איננה התנהגותם של אנשים רזים. דאטה לאדם שמן היא מתכון בטוח לשימור השמנתו (גם אם פרקים יחווה גוף רזה). השינוי חייב להתחיל במקום אחר לגמרי. גישת ההרזייה ללא דיאטה עובדת על הגורמים האמיתיים ולא על הסימפטומים, במטרה לייצר תוצאות נפלאות, והכי חשוב, יציבות. ואי יעלו לא מעט שאלות ואולי גם תהיות. אל תהססי להמשיך ולשאול. שלך בהנאה רבה לאה פינטו

15/07/2007 | 10:02 | מאת: רונית

שלום בלה ולאה ! כ"כ התרגשתי לקרוא את תגובותיכן שהייתי חייבת מייד להדפיס אותן. זה כ"כ נכון מה שכתבן על כך שאני מתמקדת בשינויים התנהגותיים, כל הזמן מחפשת שיטות וטכניקות כי אני הרי אדם מה-זה מעשי.... אף על פי שנושא זה עלה מספר פעמים בטיפול פסיכולוגי, לא עלה בידי ליצור שינוי מהותי. קראתי את הנחות היסוד של הגישה שאתן מציגות ורק לחלקן אני מצליחה "להתחבר" כעת. אני אשמח לקבל פרטים, כיצד פועלת הגישה (מפגשים פרטניים ?) ואיך ניתן ליצור קשר איתכן שלא במסגרצ הפורום. תודה רבה ! רונית

15/07/2007 | 12:20 | מאת: בלה אגמון

היי רונית. אני שמחה שאת מרגישה שבמה שכתבנו לך יש ערך מוסף עבורך ואפשרות של שינוי מסלול ופריצת דרך. אני ולאה עובדות על פי אותם עקרונות אך בגישות אחרות, כפי שבטח התרשמת מהתשובות של כל אחת מאתנו. את מוזמנת להתקשר , לדבר ולהתרשם . כך תוכלי להחליט יותר בקלות. הפרטים של כל אחת מאתנו מצויים תחת התמונות שלנו. את מוזמנת ליצור קשר ומובטח לך מענה מקצועי ואנושי. בברכה בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה