אוכלת ומתעמלת לפי הספר אך מתקשה לרזות

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

05/11/2006 | 20:39 | מאת: נועה

שלום רב ותודה מראש! אני בחורה בריאה בת 23. בגיל 12 בערך גליתי שיש לי נטיה להשמין (לא תורשתית). אני צימחונית וכמעט טבעונית (חלב סויה, מעט מוצרי חלב), עושה אירובי בין 3 ל4 פעמים בשבוע, ואוכלת הכי בריא ומחושב קלורית שאפשר. הכוונה: מוצרים מלאים, קטניות, הרבה פירות וירקות, בלי מטוגן, מעט מתוקים ובלי ג'אנק בכלל. הארוחות שלי בדרך כלל קטנות,ואני מודעת לעלות הקלורית של המזון. בדיקות הדם מראות שהכל תקין, כולל בלוטת התריס. ובכל זאת מאוד קשה לי לשמור על המשקל...גובהי 1.64 ואני שוקלת בדר"כ 59, שזה סביר, אבל אני רוצה (כמו כולן) בטן שטוחה, ועובדת על זה כל כך קשה! למה אני לא מצליחה? מה ניתן לעשות?

08/11/2006 | 09:17 | מאת: לאה פינטו

שלום נועה לכלל בני האדם הבריאים יש את היכולת הפיזית להשמין בדיוק כמו שיש להם את היכולת הפיזית לרזות. כולנו נולדנו עם תאי שומן וביססנו את המסה הזו ,שמורכבת תאים תאים, בילדותנו. לכל תא שומן יש את היכולת להתרחב מאוד (להתמלא במולקולות שומן) ויש את היכולת להתכווץ ולהתרוקן. ההשמנה בגיל הבוגר היא פונקציה שלך גדילת תאי השומן (לא בכמותם הכוללת אלא כל תא ותא פשוט מתרחב). לכלל בני האדם יש את היכולת הזו, זה חלק מהפיזיולוגיה הטבעית והבריאה של הגוף להתמודד עם עודפים. כך שמה שאני מציעה בשלב ראשון זה לא לתייג את עצמך ב"קבוצת האומללים בעלי הנטיה" כי זו לא אמת וזה לא נכון לך רגשית ומנטלית. ע"פ תאורך, את מנהלת אורח חיים מאוד קפדני וכל עוד זה מתאים לך ואת חשה בו בנוח, את תמשיכי וזה ממש לא משנה במה אני, לאה פינטו, מאמינה. לכן הדבר היחידי שאתייחס אליו הוא השאיפה לבטן השטוחה. ראשית, דעי שמה שתורשתי הוא המבנה שלנו ובתוכו כלול גם האופן בו מתפזר השומן התת עורי שלנו. זה יוצר שונות בין בני אדם במראה, ללא קשר להשמנה או הרזייה. יש נשים שלא משנה כמה ירזו תמיד תבצבץ להן בטן קטנה וחמודה (לרוב בחלק התחתון) ויש נשים שגם כשהן משמינות, הבטן נותרת באופן יחסי לשאר הגוף שטוחה. ואם גנטיקה אמרנו, המשמעות היא קבלה ואהבה או....ניתוח פלסטי (אל תראי זאת חלילה כהמלצה שלי, אני בהחלט מוצאת באפשרות הזו טעם לפגם ועדיין זו אפשרות שנשים מסוימות ממשות). האופציה הטובה ביותר עבורך, עד כמה שאני מתרשמת, היא חיטוב. חיטוב של שרירי הבטן. פעילות ארובית עובדת על רקמת השומן, פעילות כח (חיטוב) עובדת על השרירים. קיצור שרירי הבטן תוך עבודה ממוקדת זה כמו הידוק חגורה. התייעצי עם מאמן כושר. בהצלחה לאה

19/08/2013 | 08:39 | מאת: אני

יש אנשים גם בגיל מבוגר שאוכלים המון ולא מצליחים להשמין אומנם הרוב לא ככה אבל יש לא מעט אנשים כאלה ויש אנשים שאם הם עוברים את ה 1500 קלוריות ביום הם ישר משמינים ויש אנשים שאוכלים אלפי קלוריות ביום והם רזים מאוד ולא משמינים זה הכל גנטיקה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה