ניתוח להצרת הקיבה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

13/10/2006 | 02:14 | מאת: חיים ש.

ד"ר שלום! 1.הנני כבן 30 ומשקל גופי כ-130 ק"ג גובהי הוא כ-1.85 לאחרונה נוצרו בעיות כגון קשיי הליכה עייפות , וכבדות (עיקר ההשמנה באיזור הבטן) לאחרונה החלטתי כי ברצוני לטפל בנושא בצורה רצינית ביותר, שאלתי היא האם את ממליצה על ניתוח להצרת קיבה, או דיאטה קלינית ? 2.בנוסף אנני בקיא בסיכונים הקיימים בניתוח מסוג זה אנה עזרי לי להבין את הנושא . בברכת חג שמח, חיים.

13/10/2006 | 06:12 | מאת: בלה אגמון

חיים שלום רב. זהו פורום להרזיה ללא דיאטה ולכן אני לא ממליצה לא דיאטה ולא על הצרת קיבה. לדעתי שתי השיטות האלו מטפלות בבעיה החיצונית ולא משנות שום דבר ברמה הפנימית המנהלת את האדם. סטטסטיקה טוענת שאחרי קיצור קיבה כחצי מאנשים עולים את כל מה שהורידו במשקלם, ויש דיווחים שמדברים על אחוז גבוה יותר. בקשר לדיאטות הסטטסטיקה בעיתית אף יותר. ברור שעלך לעשות משהו על מנת לשנות את מציאות חייך , עודף המשקל ממנו אתה סובל הוא גבוה ועלול לסכן אותך בטווח רחוק. הפתרונות שאתה מחפש , לדעתי, הם פתרונות שלא יחזיקו מעמד לטווח ארוך. גם כשעושים ניתוח חשוב מאד לשנות את התודעה ולהפוך אותה לתודעה של אדם רזה טבעי. אם יש באפשרותך לקבל יעוץ מדאיטנית מקצועית אשר תוכל לעזור לך לשנות את תפיסת העולם שלך אני ממליצה בחום. בכל מקרה, לא משנה באיזו דרך תבחר תזכור תמיד שהשינוי צריך להיות לטווח ארוך. בברכה בלה

13/10/2006 | 07:31 | מאת: לאה פינטו

שלום חיים. ניתוח הצרת קיבה כמוהו כניתוח מתיחת פנים (רק הפוך) והביטוי המשותף הוא טיפול ברמה הקוסמטית, החיצונית. מטרת הניתוח היא לצמצם את יכולתך לצרוך מזון ומנתונים שאני מכירה המצב עוד הרבה יותר חמור ממה שמתארת בלה. רק כ- 5% מהמנותחים מצליחים לשמור על ההישגים בטווח של 5 שנים וזוהי תוצאה טבעית לטיפול שלא נוגע בשורש הבעיה. אני חושבת שבמקרים של עודפי משקל גבוהים מאוד (לא 130 ק"ג אלא יותר) יכול להיות מקום לסיוע הכירורגי הזה אך רק בתנאי שילווה בצורה נכונה ויתקיים במקביל לתהליך שינוי פנימי. הרי לא בעיה להרחיב שוב את הקיבה, ואינך אוכל יותר רק בגלל שהקיבה שלך רחבה יותר, ישנם גורמים אחרים שמניעים אותך וכל עוד לא יטופלו, ההשמנה תשאר חלק ממציאות חייך. אחת הבעיות שלי עם הניתוחים הללו שאין ליווי מקצועי הולם ומכאן שבטווח הארוך (שיכול להיות משנה ומעלה) אין שום ערך לניתוח הזה. אני חושבת שאתה עושה נכון בקבלת ההחלטה לקחת את בריאותך בידיך. אתה בחור צעיר והשפעות ההשמנה ניכרות בשגרת יומך. זה לא נוח ולא בריא, לא לגוף ולא לך. אם אתה מחפש שינוי אמיתי ויציב אני מציעה לך לעבור תהליך של הרזייה ללא דיאטה, תהליך שעובד מבפנים החוצה ומתאים לכל בעל עודף משקל בין אם מדובר ב- 7 ק"ג ובין אם מדובר ב- 30 ק"ג. אין מה לרוץ לניתוח, עדיין לא מיצית את האופציות הבלתי פולשניות. כיוון שהאופציה השניה שהעלית היא דיאטה, אני מניחה שתהליך ההרזייה ללא דיאטה אינו מוכר לך. אז אומר בפשטות, דיאטה אולי תעזור לך לרדת במשקל בטווח הקצר אך בטווח הארוך היא משמרת, מטפחת ומחמירה את ההשמנה ולכן זה יהיה הדבר האחרון שאציע לך. אני רוצה להציע לך לקרוא ולעיין בתשובותנו בפורום על מנת להתוודע לגישה המיוחדת הזו, אם תרצה לשמוע יותר אשמח לקשר בינך לבין גברים שהגיעו במשקלך לתהליך ונמצאים היום במקום אחר לגמרי מכל הבחינות. אני יכולה בהחלט להיות מודעת לתחושת הדחיפות שפוקדת אותך אך בכל זאת מציעה ללמוד ולהכיר לפני שאתה מקבל החלטה. וההחלטה כאן היא בין 2 אפשרויות: 1. סיפוק מיידי לטווח הקצר 2. עבודה יסודית להשגת תוצאות מרשימות ויציבות. מאחלת לך הצלחה רבה בכל דרך שתבחר. שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה