דימוי גוף לא ברור לי איך אפשר להיות בסדר עד שלא מרזים

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

12/05/2018 | 03:39 | מאת: היליא

שלום רב, לא משנה כמה אני מנסה לשנות את החשיבה הזאת-אבל רזה שווה יפה,ולכן אני לא יכולה לקבל את עצמי כשיש עלי עשרות קילוגרמים עודפים. אז איך בתוכניות הרזייה כל הזמן אומרים ללמוד לאהוב את עצמי גם כשמנה? אם אני יודעת שכאני רואה אנשים שמרזים הם באמת יותר יפים רזים וכך גם לי יהיה וכך גם אני הייתי ומדמיינת את עצמי בראש. אז חוסר אהבה למראה זה מתבקש עד שלא מרזים לא?

13/05/2018 | 12:56 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אי אפשר להתווכח עם תחושות אישיות. אם לא נח לך בעודף משקל, אף אחד לא יוכל לשכנע אותך אחרת. יש הרבה אנשים שנהנים מהחיים ואוהבים את עצמם במשקל שהם נמצאים בו, גם אם בעודף גדול. את לא חייבת . אולי את לא אוהבת את המראה שלך, אבל האם זה מונע ממך לעשות דברים? להתקדם? לעשות את מה שאת רוצה?עודף משקל, לא צריך להיות סיבה להמנעות מלחיות כמו שאת רוצה. לקבל את עצמך כמו שאת עכשיו , יכול לקדם אותך. בין אם תרזי ובין אם לא. את לא נמדדת לפי המשקל שלך. גם אם את חושבת שלהיות רזה=יפה, זה לא אומר שאת , בגלל המשקל , לא יפה. אנחנו הרבה יותר ממשקל שלנו, ואת "שווה" הרבה יותר ממה שאת שוקלת. אם את לא אוהבת את המשקל שלך, ובהנחה שאת בעודף משקל אמיתי ולא רק בהרגשה, אפשר לעזור לך. אפשר לפתור את המשקל. אבל השאלה האמיתית היא: האם כשתרדי במשקל, את תרגישי יפה? כשתרדי במשקל, תקבלי את עצמך יותר? ואת זה נוכל לברר, אם תפני לטיפול בצד הרגשי והתזונתי.

13/05/2018 | 18:18 | מאת: היליא

"את לא נמדדת לפי המשקל שלך. גם אם את חושבת שלהיות רזה=יפה, זה לא אומר שאת , בגלל המשקל , לא יפה." זה בדיוק מה שלא מובן ולא משתחרר אצלי לא משנה כמה אנשים מדברים איתי. מבחינתי רזה =יפה. ועכשיו אני לא רזה (באמת ), אז איך יכול להיות שאני אהיה בסדר עם המראה ואחשיב עצמי יפה. זה ממש מנוגד!

14/05/2018 | 09:04 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

הגדרה של יופי היא סובייקטיבית.ואם להרגשתך אי אפשר להיות יפה מבלי להיות רזה, לא אוכל לשכנע אותך. מה שכן, אני ממליצה לך לקרוא ספרות בעניין, שמסבירה את הגישה. את אוהבת/רוצה לקרוא?

15/05/2018 | 04:24 | מאת: היליא

אני קצת בספק שמשהוא יצליח להרגיע אותי כי באמת שהלכתי להרבה מטפלים ושום דבר לא עזר. מבחינתי רזה =יפה ולכן מבחינתי אני כרגע לא יפה וזה משפיע על כל דבר אחר בחיים . ואני לא רואה איך זה יכול להיות אחרת אם ככה אני מרגישה וברור שזה לא נעים אבל זה המצב עכשיו. אז אני לא יכולה לעשות דברים בחיים ושיהיה לי כיף אם אני מרגישה לא יפה.ולכן כל מה שאומרים על זה שגם אם שמנים צריך להינות מהחיים ,זה בלתי אפשרי ,הרי אני לא מרגישה יפה בגלל שאני שמנה, זה ניגודיות בלתי פתירה בעיניי.

15/05/2018 | 12:28 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

חבל שאת מונעת מעצמך דברים. דימוי עצמי אפשר לשקם בכל מיני דרכים. טיפול זו אחת מהן. שוב, אני לא מנסה לשכנע אותך. אני מציעה לך לקרוא את מיתוס היופי של נעמי וולף. יופי הוא מושג שמתשנה לאורך התקופות ובבסיס ההגדרה יש הרבה מאד מרכיבים. אני מקווה שהספר ייתן אפשרות לבדוק מחשבה קצת שונה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה