אכילה בעקבות רגש שלא רוצים להרגיש

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

07/12/2017 | 15:28 | מאת: ירון

יש רגש תקוע ולכן רוצים לאכול מלא כדי לדחוס אותו. אבל האכילה לא מהנית כי יש אשם או פחד מהשמנה מכמויות גדולות של אכילה. אז האם צריך לפתור את האשם על עצם האכילה המרובה או את הרגש עצמו?

08/12/2017 | 09:06 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

גם על הרגש וגם על האוכל. כי יש דרכים אחרות לווסת רגשות, האוכל הוא לא פתרון. ובמקביל אפשר להפטר מרגשות אשמה לגבי אוכל בכלל, וללמוד להחזיר את האוכל למקומו הטבעי. כלומר, לאכול כי אתה רעב, ולא בגלל רגש. בזה שהבנת שאתה דוחס את הרגש עם אוכל, אפשר להתחיל את התהליך שינוי.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה