דיאטה זה משמיןפ- קיראו

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

06/09/2017 | 10:49 | מאת: אורחת

ממה שאני רואה אנשים, וזה גם מגובה במחקרים- דיאטה זה משמין. זה כמו להגיד למישהו אל תחשוב על פיל ורוד.... הוא חושב כרגע על פיל ורוד.... ואם תזכירו לו את הפיל הורוד בהמשך היום-נניח כל פעם שהוא בא לאכול- הוא יחשוב על אותו פיל ורוד כל ארוחה וכל פעם שהוא רואה אוכל. כמה טיפים בתור התחלה להרזיה: 1. זה לוקח מלא זמן-חודשים עד שנים (זה תלוי במשקל ההתחלתי, מלבד אם עושים ניתוח), אבל זה נשאר גם שנים. 2.אין פתרונות קסם, וכל מי שמבטיח אחרת משקר לכם בשביל להרוויח מכם כסף 3.להגיע לסופר שבעים 4.לא להחזיק בבית כל דבר שיכול לפתות (ממתקים,שתיה מתוקה,ושאר מעוררי חשקים ונשנושים), פשוט לא להכניס לעגלה בסופר!!!!! 5.טיפ מאוד חשוב-לאכול בצלחת קטנה (או כל כלי אוכל אחר)-ממש קטנה, צלוחית. ככל שהצלחת קטנה יותר אפשר להעמיס עליה פחות! אם תקחו צלחת בגודל נורמלי ותשימו עליה שתי כפות אורז ונניח כרע עוף זה נראה ממש מעט אוכל ביחס לצלחת, כאילו אין בה כלום....שתי כפות אורז וכרע עוף אגב זה משביע, בהתחלה רעבים קצת יותר מהר אבל תוך יומיים שלושה מתרגלים-באחריות. 6.מותר לאכול הכל (אין אוכל מותר או אסור, יש אוכל פחות בריא אבל זה נושא אחר) 7. להפסיק לספור קלוריות- זה כמו מה שרשמתי עם הפיל, ההתעסקות והחזרה לא בריאה, ספירת קלוריות מזכירה מה וכמה אסור וגורמת לכל מני תחושות אשמה ועוד מחשבות אובססיביות ולא בריאות.... הרעיון הוא להפסיק להתעסק אובססיבית בנושא ולפעול ע"פ כמה כללים פשוטים

07/09/2017 | 08:44 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אהבתי את מה שכתבת , אבל אני לא מסכימה עם לא להחזיק אוכל "מפתה" בבית וגם לא עם לאכול בצלחת קטנה. גבולות חיצוניים יכולים לעזור עד גבול מסויים. גם באוכל מפתה אפשר לעצור בשובע, וגם אפשר ללמוד להשאיר אוכל בצלחת כששבעים.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה