שאלה על התקפי אכילה ואכילה נורמטיבית

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

19/08/2017 | 00:31 | מאת: יסמין

מה ההבדל בין אכילה רגשית נורמטיבית,מבחינת, איך מרגישים עם האכילה עצמה ומה המטרה שלה ומה המשמעות שלה או המטרה שלה,לבין בולמוס?

20/08/2017 | 11:17 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

של אוכל, בזמן קצר, שכמות האוכל הנאכלת באותו זמן , לא תואמת אכילה רגילה. בבולמוס, יש גם הרגשה של איבוד שליטה ועוד. אכילה נורמטיבית היא אכילה לפי רעב ושובע. בבולמוס, אין קשר לרעב או שובע, אלא לאיזה שהוא דחף שנגרם מהרבה סיבות, שגורם לאותו אדם "לשקוע" באכילה ולהתנתק באותו הזמן, מהמציאות שלו. מהנסיון שלי בקליניקה יש הרבה הגדרות אישיות לבולומוס, שלא תמיד עולות בקנה אחד עם ההגדרה הרפואית. כך שהרבה פעמים, הגדרה של בולמוס היא אישית. בכל מקרה בהגדרה של בולמוס, בין אם רפואית או אישית, יש מרכיב של תחושה של איבוד שליטה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה