חלבון עוברי מוגבר בסקר שליש שני, יתר המדדים תקינים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

10/07/2017 | 17:55 | מאת: גליה

שלום רב, אני בת 35, ביצעתי בדיקת סקר שליש שני בשבוע 17+2 (גיל ההריון מדויק, כיוון שחושב לפי תאריך החזרת עוברים), ויצא לי ערך מוגבר של חלבון עוברי AFP 2.11 MOM. למיטב הבנתי כל יתר המדדים של סקר שליש ראשון ושני תקינים. תוצאות סקר שליש ראשון: שקיפות עורפית: 0.8mm 0.70 MOM PAPP-A 0.87 MOM Free hCGb 1.05 MOM תוצאות סקר שליש שני: AFP 2.11 MOM HCG 1.79 MOM Estriol 1.33 MOM סיכון לתסמונת דאון לפי גיל בלבד: 1:404 סיכון לתסמונת דאון לפי שיקלול עם הבדיקות: 1:27945 כמו כן ביצעתי כבר בדיקת NIPT ולא נמצאו תסמונת דאון או הפרעות כרומוזומליות אחרות. בדף התוצאות שקיבלתי כתוב שחלבון עוברי מוגבר ויכול להעיד על סיכון מוגבר למומים במערכת העצבים, ושעליי לבצע אולטרסאונד מכוון. לציין שכבר ביצעתי סקירה מוקדמת בשבוע 16+2 שהייתה תקינה (היא לא הייתה מורחבת\מכוונת, סקירה רגילה אצל מומחה). האם עליי להזדרז ולהקדים את הסקירה המאוחרת, שנקבעה לי לשבוע 22? או לבצע בינתיים סקירה נוספת, מורחבת? אני מודאגת מאוד, ולא אצליח להגיע לרופא שלי לפני שבוע הבא. :-(

19/07/2017 | 05:55 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, גליה מומלץ להשלים בירור כולל סקירת מערכות מאוחרת, יעוץ גנטי, סקירת מערכות מכונת (בודקים מומים שיכולים לעלות AFP), אקו לב עוברי ולשקול מעקב במרפאת הריון בסיכון. נכון סיכון לתסמונת דאון נמוך אך חוץ ממנה יש תסמונות אחרות וגם מומים אחרים אשר יכולים להיות קשורים לAFP גבוה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה