ריבוי קיצוני של מי שפיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

08/05/2017 | 22:45 | מאת: מאיה

שלום רב, בעקבות ריבוי מים קל (afi 280) בשבוע 32, נשלחתי למספר בדיקות. להלן הבדיקות שביצעתי ויצאו תקינות עד היום (שבוע 36): דיקור מי שפיר וצ׳יפ גנטי העמסת סוכר 100 אקו לב עובר חלבון עוברי שקיפות עורפית אתמול ביצעתי סקירה מכוונת בבית חולים ונאמר לי כי הריבוי הפך לקיצוני (afi 380). בנוסף, ראש העובר גדול (קצת מעל שתי סטיות תקן מעל הנורמה). יש לציין כי ראשים גדולים קיימים במשפחה. נשלחתי ליעוץ גנטי ו-mri עוברי. מה הסבירות שמשהו לא תקין בעובר? אני בספק כי אספיק לבצע את בדיקת ה-mri לפני הלידה... מה הסיכונים הכרוכים בריבוי ככ קיצוני של מי שפיר לאור הממצאים הנ״ל?

11/05/2017 | 11:35 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום, מאיה בדיקת AFI 380 זה בהחלט אפשר להגדיר כריבוי מי קשה. מכל הבדיקות שעשית לא ראיתי שביצעת סקירת מערכות מכונת לריבוי מי שפיר וגם בידקות וירוסים שנקראה TORCH. אם לא עשית אז יש להשלים. לגבי יעוץ גנטי אם עשית אותו לפני שהתגלה ריבוי מי שפיר אז יש לחזור אליו שוב עם כל התוצאות כולל בדיקת MRI ולקבל ממנו את הפרוגנוזה האם יש כן אפשרות לבעיה גנטית. יש לקחת בחשבות שריבוי מי שפיר קשה גורם להרחבה מוגברת של הרחם מה שיכול לגרום לצירים מוקדמים ואף לידה מוקדמת או ירידת מים מוקדמת. לפעמים זה מצדיק ניקוז מי שפיר בדיקור. לכן במקרה של לחצים בבטן דימום לדני או חשד לירידת מים יש לפנות לבדיקת רופא נשים בהקדם. חשוב לציין כי במקרים של ריבוי מי שפיר בהריון כאשר את כל הבירור תקין עדיין יש סיכון של 20% של בעיה עוברית כלשהי שתתגלה רק בתקופה לאחר הלידה. בברכה, ד"ר קוסטין חטיבת נשים ויולדות, המרכז הרפואי יצחק שמיר (אסה"ר לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה