פיציאליס מניתוח

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

16/08/2005 | 17:13 | מאת: ה.

לפני חצי שנה עברתי ניתוח להסרת גידול מהראש כרגע יש ל פיציאליס בצד ימין של הפנים מכיוון שצוין כי דיקור סיני אינו עוזר עד כמה פיזיוטרפיה במקום יכולה לעזור? כמו כן חשוב לציין שחל שיפור עצום במצב והעיין כבר נעצמת והפנים ישרות במצב מנוחה.

10/09/2005 | 12:27 | מאת: מארק רובין

שלום רב, במקרים של פאציאליס אשר מקורה בניתוח, ההחלמה ארוכה יחסית והפגיעה לרוב קשה יחסית. במקרה כזה דרוש שיקום אינטנסיבי על מנת לשפר את הפרוגנוזה הסופית. כמו כן אני ממליץ על שימוש ב-TES אשר יחזיר אחורה את הניוון בשרירי פניך אשר בוודאי כבר התרחש. אין להיבהל מתשובתי אך חשוב לקבל טיפול הולם. אודות הדיקור, אני לא נגד אני פשוט לא חושב שזה טיפול אשר עוזר (וסקירת מחקרים בנושא הדגימה שדיקור לא הוכח כיעל בטיפול בפאציאליס). סה"כ נשמע הפניך משתפרות בזמן קצר יחסית לניתוך דבר שמאוד מעודד. תרגיש טוב. מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis

09/04/2007 | 15:42 | מאת: ריקה

למנהל מארק רובין שלום לפני כ-3 ימים קמתי בבוקר והרגשתי תחושה מוזרה בפה ובעיקר בלשון הייתה לי תחושה כמו הרדמה של זריקה לאחר טיפול שיניים.הלשון הייתה מעט רדומה. יום לאחר מכן קמתי בבוקר וכשציחצחתי את השיניים הרגשתי קושי מסויים לירוק את המיים הקושי היתבטא בעיקר בצד ימין.החיך בצד ימין שונה מצד שמאל השפה לא ניפתחת עד הסוף. מרגישה עיווט בצד ימין למרות שלא ניראה עד שאני מחייכת רק ניתן להבחין בהבדל. היום אני מרגישה הרגשה מוזרה גם בעיין אני מרגישה רטיבות ורק ליפעמים היא דומעת. ביקרתי אצל רופאה במכבי אשר בדקה אותי וטענה שזהו זיהום ויראלי בעצב הפנים בשם פיאציליס. אנא תשובתך וקצת הסבר על התופעה ואופן הטיפול הדוש לה. בר ריקה

20/11/2005 | 16:58 | מאת: סובל

שלום רב אחי אל תפגע אבל אני בדיוק כמוך עברתי כרתיה של גידול במוח בצד ימין בשם ?( שוואנומה ) . אבל לי השיתוק היה לפני הניתוח אבל השיתוק הוא נגרם מהגידול עצמו אני היום סובל משיתוק בדרגה חמורה ביותר בצד ימין עקב הסרה מורחבת בגרמנייה של הגידול תרגיש טוב אחי

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy