פציאליס כתוצאה של הרפס סימפלקס

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

10/07/2005 | 13:58 | מאת: מורי

שלום, בת 25, פציאליס בפנים בצד ימין, שנחלש אבל לא חלף, נקשר ע"י נוירולוג לדלקת בעיניים ש"עוררה" וירוס הרפס סימפלקס, מטופלת כרגע בזובירקס כדורים ומשחה וטיפול בדלקת שהיתה. (אגב, בפעם הקודמת הוירוס תקף את הקרנית) הוצע לבצע ניקור מותני לאשרר את הוירוס שכביכול תקף את העצב הסנסורי בפנים שכן המוטוריקה בפנים נשמרה תקינה, סרבתי לניקור המותני. ולהלן 2 שאלות: הפציאליס לא נעלם לגמרי והוא תחושתי בלבד , מה כדאי לעשות בעוד יומיים כשיגמר הטיפול בזובירקס? האם ישנה השערה אחרת לפציאליס?

12/07/2005 | 00:22 | מאת: מארק רובין

שלום לך, פאציאליס מתאר שיתוק או חולשה של הפנים, את מתארת מצב שונה, האם יש לך כאבים כגון ברקים בפנים או חוסר תחושה? אין טעם להמשיך הטיפול הזוברקס מעבר למינון הנ"ל, ותשובתך לשאלתי תקבע איזה תרופות אם בכלל את צריכה. מארק רובין BPT

12/07/2005 | 08:08 | מאת: מורי

היתה רדימות במחצית הפנים לפני שבוע , הרדימות החלה מן האוזן והתפשטה לכיוון המצח, האף והלחי. יש שיפור עצום משבוע שעבר אולם עדיין אפשר להבחין בשינוי בין שני הצדדים של הפנים מבחינה תחושתית, אחד מורגש פחות, ושוב-רק הבחינה סנסורית, המוטוריקה בפנים נשמרה.

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy