שיתוק עצב הפנים- מנגנונים אנטומיים ופיזיולוגיים

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

28/04/2011 | 18:57 | מאת: יעל

שלום, רציתי לדעת כאשר יש פגיעה בעצב הפנים- מהם המנגנונים האנטומיים והפיזיולוגיים שגורמים להפרעה הזאת? האם זה פגיעה בעצב או בעצב פריפרי? האם זו פגיעה במסלולים עצביים? באיזורים מוחיים? כלומר, היכן ניתן למקם את הפגיעות השונות שיכולות לגרום לשיתוק בעצב הפנים? בתודה יעל

19/05/2011 | 14:52 | מאת: מארק רובין

לא הבנתי את השאלה? האם את שואלת אודות בלס פלסי? אם כן התשובה היא שהאקסון של העצב נפגע. אבל כמובן שכל חלקיו של כל עצב יכולים להיפגע בנסיבות שונות כמו ניתוח, חבלה וכו'. מארק

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy