פאציאליס מולד

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

15/06/2005 | 11:34 | מאת: ליאורה

שלום רב יש לי תואמים בן ובת בני שנתיים. הבן נולד עם פאציאליס פריפרי מצד ימין. עשו לו בדיקת mri בגיל 3 חודשים וזה לא נובע מהמוח. אובחן אצלו שהוא חולה המופיליה b לאחר הברית.(הפרעה בקרישת הדם בדרגה של 0%). אמרו לי שאם עד גיל שנה זה לא עובר אז זה לא יעבור ביכלל ולישקול ניתוח קוסמטי. אני הלכתי ליעוץ אצל מנתח פלסטי אשר מיתמחה בתחום ניתוחי פאציאליס והוא אמר לי שצריך לנתח בגיל 4 ניתוח ריאשון בפה ובגיל 5 ניתוח שני בפה. הוא טוען שיש 95% הצלחה בניתוחים אלו.אני מאד מפחדת וחוששת מהניתוחים האים יש אלטרנטיבה אחרת חוץ מיניתוח ומהי? וכמובן לקחת בחשבון את סכנת בדימומים בגלל שהוא חולה המופיליה.מחכה לתשובה תודה רבה ליאורה.

20/06/2005 | 23:44 | מאת: מארק רובין

ליאורה שלום, ניתוח הינו צעד קיצוני בלתי הפיך אך כמובן שלפעמים זה נחוץ. כמובן שמומלץ לנסות כל אפשרות אחרת לפני זה. ההבראה מפאציליס זה דבר הדורש המון עבודה ומחויבות, דבר שכמובן לא ניתן לבקש מילד צעיר, אך יחד עם זאת בגילאים הללו יש פוטנתיאל החלמה מדהימים. השאלה הקריטית היא "האם יש לו עצב פריפרי?" במידה ויש, קיימת פוטנציאל להשתפר, יש הצלחה בינ"ל גדולה בנושא בעזרת שיטת ה-TES. אשמח לשמוע עוד פרטים על מצב עצב הפנים, האם יש תנועה בכל הצד החלש? האם בוצע EMG? מארק רובין BPT

09/08/2006 | 09:20 | מאת: יוסי

היי ליאורה אני נולדתי עם פאציאליס שהתגלה בגיל 4 חודשים וכמובן שזה לא היה פשוט לגדול עם זה כיום אני בן 23 והמצב השתפר ברמות גבוהות מאוד עד 93% ונאמר לי שניתוחים יכולים להזיק. אני הייתי ממליץ על טיפולים אלטרנטיביים. כיום אם אני לא מספר על הבעיה כמעט ולא רואים אותה. שיהיה המון בהצלחה יוסי.

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy