בלס פאלסי ילד בן 4

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

01/04/2005 | 17:50 | מאת: נתן

הבן שלי אובחן כחולה בבלס פאלסי . בתחילה התבטא הדבר בעין ימין שלא נסגרה כיאות ולאחר כ-3 ימים גם הפה התעוות ( בא לידי ביטוי במיוחד כשהוא צוחק ) לפני כן הילד חלה בדלקת גרון ואוזניים ( משטח גרון חיובי ) וטופל באנטיביוטיקה . בבית החולים מלבד טיפות עיניים לא המליצו על כל טיפול נוסף וטענו שהזמן יעשה את שלו ושללו גם סטרואידים . אנו שבוע אחרי ולא ניכר שיפור . האם ישנן המלצות נוספות וכן דרכי טיפול מומלצות . על דעת עצמנו התחלנו במשחקים לחיזוק שרירי הפנים- ניפוח בלון , נשיפה בקש פרצופים מול מראה ועוד אך הילד לא כל כך משתף פעולה ...

04/04/2005 | 22:33 | מאת: מארק רובין

נתן שלום, אתה מתאר מקרה קלאסי של בלס פאלסי אשר נבע מוירוס (סביר להניח שמסור Human Simplex), פגיעה בילד צעיר כל כך נדיר יחסית אך בהחלט יתכן. מאוד נפוץ שבלס פאלסי מופיע לאחר מחלה מסויימת כשהמערכת החיסונית חלשה והגוף אינו מתמודד עם וירוסים כראוי. ידוע כי החולשה מתגברת ב-10 הימים הראשונים לאחר תחילת החולשה, ואצל מבוגרים נותנים סטרואידים ותרופות אנטי ויראליות כטיפול. 90 אחוז מהלוקים בבלס פאלסי מבריאים לגמרי תוך 6-8 שבועות מתחילת הטיפול, והשאר צריכים להגיע לטיפול אצל מומחה לשיקופ הפנים. בשלב הזה הכי חשוב לשמור על העין שלא יפגע בעקבות חוסר מצמוץ ויובש, יש גם חשש מכניסת גופים זרים לעין והתפתחות זיהום. רוב הסיכויים שיחלים תוך חודש, אצל מבוגרים אנו ממליצים על משקפי שמש או מגן, במידה ומשחק במקום מלוכלך אולי כדאי לנסות רתיעה שקופה, אם לא יתנגד. אם תוך חודש אין שיפור משמעותי, תיצרו קשר, בינתיים עיסוי הפנים בעדינות, שמירה על העין ותרגול זה הטיפול הנדרש. בהצלחה, מארק רובין BPT

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy