סיבה לבלס פולזי

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

09/07/2009 | 02:29 | מאת: מיכל גל

אובחנתי כסובלת מבלס פולזי. הסמפטומים של הנימול התחילו לי ביום א. ביום שיש בצעתי מין אוראלי בבן זוג לא מוכר. האם אפשרי שיש קשר בין הדברים? האם וירוס הרפס חדר מהפין שלו לפי וגרם לשתוק ? שאלה נוספת- האם חימום או קרור של חצי הפנים המשותקות יכול לעזור? האם כדאי לנסות להפעיל את שרירי הפנים בכוונה או לתת להם לנוח? בתודה!

09/07/2009 | 11:01 | מאת: מארק רובין

שלום לך, בלס פאלסי ככל הידוע נגרם מוירוס הרפס סימלקס 1 (זה שגורם לפצעים בשפתיים) ולעומת זאת הרפס גניטלי נגרם מאח שלו הרפס סימפלקס 2. יש מקרים נדירים אשר הרפס גניטלי נגרם ממין אורלי, אך זה לא סביר. מה שיותר סביר זה זה שנדבקת מנשיקה או משהו בסגנון ולאו דווקא מהמין האורלי. אגב זמן דגירת הוירוס זה 4-5 ימים, כך שהזמנים הגיוניים. מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy