אשמח לקבל חוות דעת

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

28/02/2009 | 03:43 | מאת: אור

שלום אני קיבלתי פציאליסט בגיל 20 , הייתי במחקלת יולדות בבית חולים . שכבתי כמה שעות בהמתנה בפרוזדור של בית החולים לפני הלידה וכנראה שהתקררתי מהמזגן שם . שהתעוררתי אחרי הלידה הרגשתי סטייה בצד שמאל של הפנים ודמעות בעין , סרבתי לצאת ככה מהבית חולים ואז בא פרופסור שהסביר לי פעם ראשונה על המחלה . נשלחתי לסידרה של 12 טיפולי פיזיוטרפיה ובמקביל קיבלתי ויטמינים , כשסיימתי את הטיפול הפזיוטרפי נאמר לי שאסור להמשיך יותר כי יכולים להיות לי עיוותים ומיצמוצים בשרירי הפנים . למרות שעדיין נשאר לי שיתוק חלקי הפסקתי את הטיפול כמו שאמרו לי והשלמתי עם מצבי . היום אני בת 43 חלפו מאז 23 שנה וכלום לא השתנה , נכנסתי לאינטרנט לקרוא על המחלה וקראתי שזה בעצם עובר ללא סימנים , כמובן עם טיפול פזיוטרפי ויטמינים וסטרואידים , שאותם אני לא קיבלתי . שאלתי האם אפשר לעשות משהו אחרי כל כך הרבה שנים ואם כן מה..? אני אשמח לקבל כל עצה או מידע אם יש לגבי מצב כמו שלי תודה רבה אור .

10/03/2009 | 10:42 | מאת: מארק רובין

שלום רב, לצערי הפרוגנוזה אינה טובה אחרי כל כך הרבה שנים אך תאורתית המח יכול ללמוד תנועות חדשות. סביר שההבדל הנראה לעין לא יהיה גדול. מארק

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy