שרירי הלחי השפה והחיוך- דחוף!

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

04/01/2008 | 19:35 | מאת: קרן

בת 35 רווקה ופעילה. לפני 3 שבועות- לאחר חולשה קיצונית (ללא איבוד הכרה), חשתי מעין "שיתוק" של לחי ימין, הקצה של השפה התחתונה, ושרירי הלחי. בבדיקת ct מח, שבוצעה שבועיים לאחר האירוע, נשלל דימום או כל ממצא אחר. (הבדיקה בוצעה ללא חומר ניגודי) היות וחזותית זה אינו בולט לעין, רק בביצוע תנועות ספציפיות, הנוירולוג אינו מייחס לזה חשיבות אולם זה מגביל אותי בתנועות רבות, כגון: חיוך רחב, לשיר, למצוץ סוכריה, לדבר לאורך זמן, וללעוס דברים מוצקים, ולפעמים גם החיוך אינו סימטרי. כמו-כן, זה מציק לי כאשר אני יוצאת ממקום חם למקום עם רוח, זה כואב. ובלילה קצת קשה לי לסגור את העין , יש כאב בגלל המתיחה בשריר הלחי. -וככל שעוברים הימים, זה מחמיר, ואני חשה את האזור כאילו הוא "מתקשה" ומאבד מגמישותו. -הלחי פחות "תפוחה" מבעבר, והשפה התחתונה והלסת כאילו "גולשות" על החניכיים והשיניים, וכל הזמן נצבטות- כאילו שהן רפויות מאוד בצד הפנימי של הפה. ניסיתי לגשת שוב אל הנוירולוג, אך אין תורים פנויים. בינתיים, השבוע- החל להירדם הצד השמאלי של הלחי, באותה צורה-השפה, הלחי, ומעלה לכיוון העין. ויש לי כבר תחושת נימול ב-2 הלחיים, וגם באף. שאלתי היא- -מה בדיוק קורה פה? אני בריאה ופעילה, וזה ממש מציק לי. -האם יש משהו דחוף לעשות על מנת שלא יחמיר המצב? ואיך מטפלים בנושא. בתודה, קרן.

13/01/2008 | 11:12 | מאת: מארק רובין

שלום רב, אכן תופעה מוזרה, האם זה ברור לניורולוג שמדובר בבעיה ניורולוגית או שיתכן בלס פאלסי פשוט אשר יעבור תוך חודשיים? במידה והניורולוג לא מתרשם שמדובר בבלס פאלסי אני ממליץ לעבור בדיקת MRI אשר יותר אמין למקרים הללו, וכשזה ישלול ממצא במוח יש לבדוק את העצבים הפריפריים. תעדכני אותי, מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND Facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה

14/01/2008 | 20:19 | מאת: קרן

בהתייעצות עם רופא המשפחה, אולי מדובר בעצב הטריגימנלי איזה טיפול יש לזה? חוץ מפיזיוטרפיה צווארית? והאם יש סיכוי להחלמה ספונטאנית מלאה? איפה ניתן למצוא מידע בעברית על התחום, כי לא מצאתי תודה

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy