פאציאליס בהיריון

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

17/06/2007 | 15:04 | מאת: נעמה

שלום , אני בחודש שביעי להיריון ולפני שבוע התעוררתי עם שיתוק בצד הימני בפנים כאשר עין ימין ממש לא ממצמצת והדבר גורם לטשטוש בראייה ואי נוחות . את הפה אני מצליחה להזיז קצת והדבר פחות מפריע לי . אשמח לדעת האם יש מה לעשות בנוגע לעין מלבד לטיפות ? האם ישנו חשש להחמרה לאחר הלידה ?

02/07/2007 | 10:23 | מאת: מארק רובין

שלום רב, בבלס פאלסי החשש לנזק רפואי היחידי זה לעין, כך שחשוב להגן עליה מזיהומים ויובש. חוץ מטיפות, ניתן לסגור את העין ע"י הדבקת העין באמצעות סלו-טייפ רפואי. מנסיוני העין לרוב מתאוששת יחסית מהר, כך שכולי תקווה שתקופה מתסכלת זו תחלוף במהרה. מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה

03/07/2007 | 09:48 | מאת: נעמה

תודה על התשובה , שאלה נוספת - רופא הנשים שלי ממליץ על ניתוח קיסרי ( אני בשבוע 30 בהיריון ) כי לטענתו הפציאליס עלול להחמיר לאחר הלידה עקב המאמץ . ידוע לך מקרים של החמרה , מהי המלצתך ? אני באופן אישי הייתי מעדיפה לעבור לידה רגילה ... תודה .

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy