החלמה מפציאליס

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

28/11/2005 | 10:43 | מאת: שרה

שלום. אני כשלושה שבועות אחרי לידת תאומים. כמה ימים אחרי הלידה- הופיע אצלי שיתוק בחצי הימני של הפנים. רופא אאג- קבע שהשיתוק קל יחסית ואני נמצאת במעקבו. סטרואידים- הוא לא נתן- בגלל הנקה, רק טיפות לשמירה על העין. אחרי כ-10 ימים חל שיפור כללי במצב הפנים, והיום- כשבועיים אחרי- ההחלמה החיצונית של הפנים כמעט מלאה. אבל.. אני מרגישה חוסר איזון בפנים. כדי לחייך אני צריכה "להזכיר" לעצמי להרים את צד ימין וכנ"ל כדי לעפעף בעין ימין. צד ימין מתאמץ ממש בעוד צד שמאל- מתרומם אוטומטית. האם גם ההרגשה הזו תחלוף? או שהשיפור יהיה חיצוני בלבד? האם ידוע על חוסר התאמה בין ההחלמה החיצונית להחלמה מבחינת תחושה פנימית בפנים? האם תרגילי פזיותרפיה רלוונטיים? (הרופא טוען שממילא מפעילים את שרירי הפנים בדיבור ואכילה אז אין בכך צורך..) תודה רבה!!

29/11/2005 | 21:17 | מאת: יוסי

שלום שרה, לאישתי הופיע פציאליס גם אחרי הלידה ועדיין היא סובלת מכך באיזה בית חולים את מטופלת?

29/11/2005 | 21:37 | מאת: שרה

אני מטופלת אצל רופא אף אוזן גרון.. בעצם הוא לא מטפל אלא רק עוקב אחרי המצב.. המצב השתפר מעצמו- אבל לא חזר לתפקוד רגיל.. עברו כמעט 3 שבועות..

01/12/2005 | 09:57 | מאת: שרה

נשמח לשמוע ממך...

08/12/2005 | 23:44 | מאת: מארק רובין

שלום שרה, סליחה על העיכוב, נשמע כי מדובר במקרה קל עד קל מאוד של בלס פאלסי על רקע שינויים הורמונליים, זה נפוץ מאוד לצערינו בזמן ההריון ואחריה. על פי מה שאת מספרת אין סיבה שלא תחלימי לגמרי עף על פי שהייתי מבצע עיסויי פנים ותרגילים במקומך. בהצלחה, מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis

07/01/2006 | 19:30 | מאת: במבה

לשרה אשמח לשוחח איתך עברתי ארוע דומה לי זה קרה בחודש 9 להריוני היום אני שנה אחרי וישנם עדיין תופעות קטנטנות צרי עימי קשר דרך האיימל אם את רוצה כמובן

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy