חרדה מתמשכת

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

31/05/2016 | 00:24 | מאת: שרונית

היני בת 33 לפני כחצי שנה חויתי התקף לא נעים שלא הבנתימהו כמו נימול חולשה בגוף דופק מואץ וזרמים בראש הלכתי למיון וונעשו לי בדיקות והכל יצא תקין מאז חיי השתנו דופק מהיר נמלים בגוף זרמים חוסר מנוחה כאבי ראש תופת ושרירים כואבים מצאוור ווהכל והרגשת חולשה מתמשכת שמפריעה לתפקד אקו לב תקין דם תקין סיטי תקין והכל טוב ולא מעיד על שום דבר אני ממש אובדת עצות ניסיתי ציפרלקס והתופעות לוואי הרגו אותי והפסקתי נוטלת כיום דרלין אחד ביום אך זה כבר לא עוזר כדאי לשלב סרוקסט וקסנקס ביום האם זה יעזור טיפול בcbt לא צלח אני ממש ממוטטת כנראה שהגוף שלי כבר נחלש מההתקפים האלה האם כאבי ראש חזקים כאלו הם ממתח וחרדה ותחושת נימול מתמשכת ? תודה

שרונית כאבי ראש , כמו גם סימפטומים אחרים שאת מתארת יכולים לנבוע או להחמיר, כתוצאה ממתח וחרדה. בירור העניין מחייב בדיקה רפואית מתאימה ואת זה אני מבין מדברייך שאכן עשית. הדרך לטפל בבעיות מעין אלו זה אכן טיפול פסיכולוגי מתאים. גם אם טיפול ה- CBT שאת מזכירה לא צלח, חשוב להבין מדוע ואחרי כמה זמן את סבורה שהוא לא צלח. לעיתים קרובות, אי התמדה בטיפול או אי התאמה שלו מונעים או מעכבים את השיפור. ואז כדאי לשקול טיפול נוסף באותה גישה או טיפול אחר. כללית, טיפול פסיכולוגי מתאים אמור ועשוי בהסתברות גבוהה להועיל ואפילו לייתר את הצורך בתרופות.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה