חוסר תחושה בגוף, תחושת ריחוף

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

07/04/2016 | 20:14 | מאת: נמרוד

שלום ד"ר אני בן 20, חייל, בריא בד"כ, מאז שאני זוכר את עצמי אני היפוכונדר. דבר זה גרם לי להיות אובססיבי בכל דבר שקשור לגוף, ברמה חולנית. כל תסמין, כל תחושה, כל דבר שקרה לי בגוף במשך השנים, ייחסתי אותו כדבר הנורא מכל, אחרי כ"כ הרבה מאמץ וחיפושים באינטרנט. דבר זה עם השנים נהפך לאובססיה, גרם לי להרבה התקפי פאניקה בחיים, ובגלל שחוויתי כ"כ הרבה התקפי חרדה, נכנסתי למצב של דה פרסונאליזציה, אני כבר מרגיש בתוך חלום, בקושי מתפקד, לא מרגיש את הגוף שלי, מרגיש שאני עובד על אוטומט, לפעמים מתנדנד מצד לצד כאילו עומד ליפול או מפחד מאוד להתעלף. דבר זה מתעצם בזמן פעילות גופנית, אני נהיה חרדתי מהדפיקות לב שלי וזה מכניס אותי למצב עוד יותר רע של התקפי חרדה בזמן התאמנות בחדר כושר. אני כבר לא יודע כיצד להתנהל, אני כרגע בצבא ועוד חצי שנה משתחרר, רוצה עזרה. האם לפי דעתך ד"ר , התסמינים שלי הם נורמלים ? זה הגיוני המצב ? מה לדעתך צריך לעשות ? כיצד לטפל ? האם ניתן לפתור ללא תרופות ?

נמרוד כפי שאתה עצמך כנראה מבין, התסמינים שלך נשמעים כמוקצנים ומעידים, כדבריך עצמך על עוצמת חרדה גבוהה ביותר. ניתן לטפל בבעייתך על ידי פנייה לקבלת טיפול פסיכולוגי מתאים. טיפול פסיכולוג מתאים עשוי לייתר את הצורך בתרופות.

24/10/2023 | 07:23 | מאת: ברק

אני ממש אשמח שתחזור אלי נמרוד אני בדיוק חווה את מה שחווית… אשמח שתדבר איתי איך שאתה יכול… 0523545013

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה