חרדה מגירושין

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

05/12/2015 | 07:51 | מאת: א

הנני נמצא בתהליך גירושין שאיני חפץ בו לאחר זוגיות של כ 33 שנים. מזה כחודשיים איני ישן טוב ויש לי לחצץ ומועקה קשה. שלא מאפשרת לי שינה סדירה. דבר מלווה בהתעוררות בלילה עם זיעה קרה כשכולי רטוב. גם לאחרונה מלווה בכאבי ראש . רגישות יתר לרעש ואור. וחוסר יציבות בעקבות זאת. מה עלי לעשות בכדי להתגבר על דבר זה. יש תחושת בדידות איומה שרק מגבירה את המועקה

א כל פרידה, גם אם היא יזומה על ידנו יש והיא מעוררת רמות מסוימות, של "חרדת נטישה", גלויה או סמויה. מקורותיה קרוב לוודאי קשורים לחרדה מקורית ואפילו חיונית, בתהליכי התפתחותנו וגדילתנו. על פי תיאורך נראה שאתה חווה זאת בעוצמה מוגברת, בין אם בגלל התלבטותך לגבי גירושיך ובין אם מכל סיבה אחרת. אם זה לא ישתפר הדרגתית, כדאי שתפנה להיוועצות עם פסיכולוג קליני, לבירור עוצמתה ועל מנת שתרכוש כלים כיצד להתמודד אתה בצורה המיטבית.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה