מחלה אורגנית או חרדה?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

20/11/2015 | 22:54 | מאת: איה

שלום רב, פנייתי קצת ארוכה אבל אודה לך אם תוכל לקרוא את כולה,אשתדל לקצר: בת 34. בשנה האחרונה חשתי מדיי פעם תחושות של בחילות וחולשה שעברו אחרי מספר דקות באוויר הצח. לפני כחמישה חודשים, בעת בילוי, חשתי את אותן התחושות אך לווה אליהן סחרור, תחושת וירוס, בחילה, צמרמורות,עיטושים, נקודות שחורות בשדה הראיה ותחושת טרום עילפון. חזרתי הביתה ונפלתי למשכב של חודשיים. במהלכם התפתחו דלקות אוזניים חריפות. בבדיקות גם נמצא ברזל נמוך מאוד בדם אבל הרופא אמר שאין זו הסיבה שבגינה אני מרגישה חלשה. בכל מקרה טופלתי בברזל וחלה הקלה אך עד היום אני מרגישה את החולשה. עברתי בדיקות סיטי מוח, אוזניים (נמצאה דלקת וירידת שמיעה אך לטענת הרופא לא זוהי הסיבה לתחושותיי), בדיקת ראיה, נירולוגיה, בדיקות דם כלליות. הכל דיי תקין. למעט מחסור בויטמינים מסויימים (D למשל. אבל הרופא אומר שזאת לא הסיבה לתחושותיי). אני חסרת אונים. מבחורה אנרגטית מאוד, הפכתי לשבר כלי. בחודש וחצי הראשונים לא יכולתי לקום מן המיטה, לבדיקות הלכתי עם ליווי צמוד ולא פעם כמעט איבדתי את הכרתי. רק בחודשיים האחרונים חל שיפור במצבי, אבל בכל מאמץ קטן אני מרגישה מסוחררת וחייבת לנוח.כמו כן יש לי מדיי פעם פריחה בעור, גירודים, בחילות, שלשולים, ותחושת וירוס שלא מרפה. הרופא אמר מהרגע הראשון שזה וודאי קשור לחרדה בעקבות לחץ כזה או אחר. זה לרגע אחד לא הרגיש לי כהתקף חרדה, אני מודה שאכן נלחצתי כשהרגשתי רע ולא הבינו מה יש לי, אבל תמיד הייתי בשליטה. כעת אני נמצאת בנקודה בה אני כן מסוגלת לקום מן המיטה, ולעשות עבודות בית כלליות, אבל יציאה להליכה או ריצה או "סתם" מפגש עם חברים לא בא בחשבון, גם לא חזרה לעבודה. אני פשוט חלשה מדיי ומסוחררת בשביל זה. שאלתי- בהיעדר ממצאים רפואיים, האם באמת יתכן שמדובר בחרדה גרידא? אודה לדעתך המשכילה והכנה בבקשה המון תודה איה

איה אני מניח ששלילת סיבות אורגניות למצוקתך והסימפטומים שאת מתארת, נאמרה לך לא רק על ידי רופא המשפחה כי אם גם על ידי הרופאים השונים שבדקו אותך ואת ממצאי הבדיקות. בכפוף לכך ועל פי ניסיוני המצטבר "יש מצב" שמצוקות נפשיות תתבטאנה בסימפטומים שונים כמו אלו שאת מתארת, למעט אולי עניין דלקות האוזניים, אלא אם מדובר בירידה כללית במערכת החיסון שלך, כתוצאה מהלחצים הנפשיים (הגלויים או הסמויים) שאת מתמודדת איתם. בכל מקרה הייתי מציע שתפני לייעוץ פסיכולוגי מקיף בו ניתן יהיה לבחון בצורה מקיפה כמתבקש את הרקע והנסיבות של בעיותייך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה