עזרה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

24/09/2015 | 12:39 | מאת: אני

שלום וברכה בן 27, נמצא כרגע בצומת דרכים מאובחן כסובל מהפרעת אישיות גבולית ותלותית (קלסטר B ו-C). מטופל תרופתית, למיקטל 100 מ"ג, לוסטרל 50 מ"ג ואיטומין 10 מ"ג. בעבר הייתי בטיפול דינאמי כשנתיים אך ללא הצלחה משמעותית (הטיפול הופסק מצד המטפל), וכרגע אני מטופל במרפאה ציבורית, אך הטיפול הפסיכותרפי עומד להסתיים בעקבות כך שהמטפלת יוצאת לחופשה. חשבתי אולי לחפש מטפל פרטי, אך יש כ"כ הרבה מטפלים ואינני יודע במי לבחור ובאיזו שיטה כדאי. הפסיכיאטר שלי אמר לי ללכת למטפל בשיטה דינאמית עם שילוב של CBT, אך ראיתי שיש גם טיפול לאישיות גבולית שנקרא DBT.. אני די מבולבל ולא יודע במה לבחור. יש גם כ"כ הרבה מטפלים.. שאני לא יודע מי טוב ומי לא, אני אמור לעבור עכשיו מטפל מטפל? אני כרגע גם נמצא לפני שיקום מקצועי בביטוח לאומי ולא יודע אם ללכת על זה כרגע, האם אני בשל מספיק לצעד הזה? האם אני צריך להכיר את עצמי יותר? להבשיל עוד קצת? הבנתי שיש דבר כזה שנקרא אבחון פסיכודיאגנוסטי.. האם זה בעצם אבחון פסיכולוגי? האם כדאי לעבור את האבחון הזה בכדי לדעת לאיזה כיוון מקצועי ללכת או לאיזה סוג טיפול ללכת? או שזה מיותר (כי הבנתי שזה עולה כמה אלפי שקלים)? את האבחנה של האישיות הגבולית והתלותית נתנו לי באשפוז שהייתי לפני כשנה וחצי (לא אובחנה לי מחלה נפשית מאג'ורית, למרות שהפסיכיאטר הנוכחי שלי מתלבט האם אני מתאים ל"סכיזואפקטיב"). כרגע עובד לסירוגין בחצי משרה. אשמח מאוד לתשובות תודה מראש..

ל-"אני" לחלק משאלותיך לא אוכל להשיב כיון שאני לא מכיר את מצבך הנפשי הממשי. הכתיבה בפורום אינה מספקת לשם כך. אשתדל להשיב לשאלות אליהן אני יכול להתייחס באופן כללי יותר: טכניקת ה-DBT אכן מקובלת כטכניקה טיפולית רלוונטית ואף יעילה לטיפול ב"הפרעת אישיות גבולית". אבחון פסיכודיאגנוסטי בהחלט יכול לסייע בבירור וגיבוש אבחנה פסיכולוגית- פסיכיאטרית, למטרות קליניקות טיפוליות בעיקר ופחות לצרכי שיקום מקצועי. אבחון פסיכודיאגנוסטי נעשה לרוב על פי בקשת הגורמים המקצועיים לצרכי ביסוס וגיבוש אבחנה חד משמעית ופחות על פי בקשת המטופל/נבדק עצמו.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה