חרדה מתוך שינה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

30/08/2015 | 12:19 | מאת: דנה

שלום יש לי לפעמים מידי פעם שאיך שאני נרדמת עדיין לא שוקעת בשינה עמוקה שאני מתעוררת עם קוצר נשימה ודופק מהיר וחזק שאני מתעוררת מזה אני נלחצת כי אני מרגישה שאני עומדת לקבל התקף לב עשיתי ברור מקיף של אקג הולטר של 24 שעות בדיקת דופלר אקו לב במאמץ ואפילו בדיקה עם מכשיר שינה שבודק את השינה הכל יצא תקין וזה לא משהו לבבי יש לציין שזה לא קורה כל לילה זה קורה פעם ב האם זה יכול להיות התקף חראדה והאם זה מסוכן ללב?

דנה כיון שעשית ובצדק בירור רפואי מקדים ששלל בעיית רפואית, הרי שסביר להניח שמדובר בתגובה רגשית- חרדתית שלך. לדעתי (הלא רפואית), אין בה כדי לסכן את בריאותך הפיזית, אך כן הייתי ממליץ שתלמדי טכניקות של "הרפיה עצמית" (חפשי באתר של ד"ר ברוך אליצור, או בגוגל, או אצל פסיכולוג קליני או רפואי מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה