חרדה כללית? חרדה מהלבד..?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

04/06/2015 | 17:58 | מאת: לירון

מאיפה להתחיל? בת 23. סובלת מחרדות מגיל 16 בערך. עברתי כל מיני תקופות. כל מיני טיפולים ללא הצלחה וכדורים. כיום לוקחת מעל שנתיים כדור קבוע : פרוטין 20 מ"ג - כדור וחצי כל יום. השורש לא ידוע, אין טראומה ידועה או זכורה שהביאה אותי להתפרצות החרדה הזאת. אך כיום אין לי עצמאות , תלותית ולא יכולה אף פעם להיות לבד גם לא בבית. לא יוצאת לשום מקום בלי אדם נוסף ובעצם מתנהלת כמו ילד קטן שחייב ליווי ושמירה לכל מקום ואפילו בבית שלו לא יכול להיות לבד. הלבד מלחיץ אותי ומכניס אותי ישר לפאניקה. נסיתי טיפולים רבים מעבר לפגישות עם פסיכולוג ומעקב אצל פסיכיאטרית: טיפול המאופטי, טיפול אצל ד"ר אורה גולן, ביופידבק ועוד. כלום לא באמת עזר. כל השנים האלה אני מטופלת ומנסה טיפולים שונים אבל שום דבר לא באמת עוזר. הגעתי לגיל 23 ואני נמצאת במצב גרוע ללא עצמאות, חיי תלות. אני עובדת כל יום כמו כולם .. בעבודה הכל בסדר, לא רואים עלי דבר כאילו אני אדם רגיל. אבל מה שלא יודעים זה שהוריי לוקחים ומחזירים אותי לעבודה כיוון שלבד אני לא יכולה. הוצאתי רשיון לפני שנתיים ויכולתי לנהוג מדי פעם עם ליווי. היום גם את זה אני לא מסוגלת. אני לא יודעת איזה טיפול עוד לנסות. רק יודעת שחייבת את העצמאות שהייתה לי פעם, כשהייתי בת 15 ויכולתי לעשות כל כך הרבה דברים שהיום אני לא מסוגלת... מה אני יכולה עוד לנסות? חשבתי על היפנוזה. אני כבר לא יודעת , נראה שנסיתי הכל...מיואשת.

לירון קשה להתייחס לשאלתך מבלי להכירך באופן מקצועי מעמיק ומפורט יותר. כללית, טיפול פסיכולוגי קליני מתאים (לרוב בגישת ה-CBT) עשוי לעזור באופן משמעותי ביותר למרבית תסמונות החרדה. ויחד עם זאת יש מקרים ומצבים המחייבים טיפול אינטנסיבי וממושך עד להשגת השיפור המיוחל. חשוב להתמיד בטיפול ולא לזגזג בין טיפולים ובוודאי שלא לפנות למה שמוגדר כ"טיפולים אלטרנטיביים", הניתנים על ידי גורמים שאינם מקצועיים. היפנוזה היא כלי טיפולי יעיל ביותר העשוי להחיש ולהגביר את היעילות הטיפולית.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה