פחד מהתקף פסיכוטי

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

16/02/2015 | 18:03 | מאת: דניאל

שלום אני נער בן 17 ואני סובל כבר שנתיים מחרדות ואבחנו אותי עם OCD חרדות ודיכאון היו לי לא מעט התקפי חרדה ואני אמור להתחיל טיפול בפריזמה עכשיו העניין הוא שאני מפחד לקבל התקף פסיכוטי אני ממש בחרדה כרגע ואני מפחג לקחת פריזמה כי אולי זה יעשה לי התקף פסיכוטי בבקשה ממך האם זה מחשבה טורדנית? האם אפשר פתאום לקבל התקף פסיכוטי?

דניאל מצער לשמוע על מצוקתך הרגשית-נפשית, אך חשוב שתדע שטיפול פסיכולוגי, המשולב לפעמים ועל פי הצורך, גם בטיפול תרופתי (זמני), עשוי לעזור לך, באופן משמעותי ביותר. סביר שחששך מהתקף פסיכוטי הוא ביטוי לנטייתך למחשבות טורדניות, אך אין בזה כדי להגדיל ההסתברות שאכן תקבל פתאום התקף פסיכוטי. בכל מקרה להקלה במצבך ומניעת החמרה, אני ממליץ שתתחיל כבר את הטיפול התרופתי המומלץ לך (ע"י פסיכיאטר, אני מניח)וכן שתבקש לקבל גם טיפול פסיכולוגי (!).

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה