חרדה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

03/11/2014 | 11:45 | מאת: אלינה

לפני שנתיים בערך עברתי הריון הפסיקו לי אותו בחודש חמישי בגלל שהייתי בסכנה. היה לי חוסר ויטמינים וירידה של 48 קילן. והגעתי לתת משקל רציני. זה היה ממש לידה ואחרי הלידה הכל הסתבך. התחלתי לא להרגיש תרגליים והידיים. אז עברתי טיפולי פלזמה פרזיז ושיקום של חצי שנה. זה היה לי ממש קשה נפשית אז הביאו לי חצי כדור ואבן בבוקר ובערב חצי ואבן וחצי לןסטרל. ומאז כל דבר קטן אני ננלחצת ונכנסת לחרדה. היום ברוך השם יש לי תינוק בן 3 חודשים. אבל כל הזמן אני נזכרת או שקורה שאני לא נזכרת ופתאום ניהיה לי דפיקות לב, קשיי נשימה, רעידות בגוף, כאבי ראש. כאילו מישהו יושב על החזה שלי ולפעמים בכי. אני לא שותה תכדורים כמעט חצי שנה. אני לא רוצה להתמכר עליהם. מה אני עושה? זה יכול לקרות לי שאנשים איתי ואני שותקת כדי שלא יראו שיש לי חרדה. אני מפחדת שזה קורה. זה גורם כאילו השתגעתי. הרגשה כמו של התקף לב ואני נכנסת גם ללחץ שאולי זה התקף לב וא חרדה ואחרי כמה זמן זה עובר. אני רוצה חיים נורמלים בלי ההתקפי חרדה. הלכתי לשיחות ולא התחברתי. איך אני עושה שזה לא יבוא לי שוב? חוץ מלשתות כדורים

אלינה חרדות קלות יחסית, קורות לכולנו ולרוב הן חולפות מעצמן. חרדות משמעותיות יותר יש וניתן להתמודד איתן על ידי טכניקות של "הרפיה עצמית" וכלים אחרים, המפורטים ומתוארים ב"טיפים לגולשים" שבתחתית עמוד זה מימין ובאתר המעולה של ד"ר ברוך אליצור (חפשי בגוגל). חרדות קשות יותר, כמו אילו שאת מתארת מצדיקות ואפילו מחייבות סיוע מקצועי של פסיכולוג קליני מתאים (באופן פרטי או דרך קופת חולים). טיפול פסיכולוגי מתאים יכול לשחרר אותך מהצורך בתרופות הרגעה וכד'.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה