התקף חרדה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

10/07/2014 | 14:59 | מאת: אלמונית

ד"ר מאיר נעמן שלום רב, תמיד היו לי חשבות חרדתיות שאופיינו בעיקר על רקע מאורעות שהתרחשו ולאחריהם הייתי צורכת באופן אובססיבי פריטי מידע דרך האינטרנט והטלוויזיה. אך בשבוע שעבר לאחר רצח הנערים וצפייה אובססיבית (כהרגלי) בטלוויזיה, היה לי בפעם הראשונה התקף חרדה. דופק מהיר, לחץ, מועקה ומחשבות מאוד מלחיצות שלא הרפו.. עצב גדול והמון לחץ. כרגע המצב נרגע (לקח כמה ימים לחזור לאיזון), ורציתי לדעת מה עליי לעשות? עליי לפנות לפסיכיאטר? לפסיכולוג? להתחיל cbt? מה עליי לעשות קודם?

בהתייחס לנטייתך החרדתית, המוכרת לך מזה זמן, הייתי מציע שתיפני תחילה לפסיכולוג קליני, המטפל בגישת ה-CBT. אם יהיה צורך גם בסיוע תרופתי, הוא כבר יידע להפנות אותך לקבלתו, מגורם מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה