היפוכונדריה קשה מאוד

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

29/12/2013 | 01:41 | מאת: roy

שלום דר אני סובל מחרדת בריאות כבר 5 שנים בערך. אני מטפל בעצמי באמצעות טיפול התנהגותי קוגנטיבי בתרופה מסוימת פעם בשבוע ועכשיו פעם בשבועיים עקב מצב כלכלי. בתקופה האחרונה החרדות חזרו בליווי חזק של כאבי בטן ראש וכאב חד ושונה ביד שמאל למעלה. אציין שעשיתי לא מעט בדיקות גאסטרו שבבדיקה האחרונה הרופא לא הצליח לבדוק את המעי הדק כי לא שיתפצי פעולה הייתי מטושטש. בבדיקות הדם האחרונות נמצא דיש לי מעט דלקת במעי שמתבטאת בבחילות לסירוגין. מצטו לי פוליצטמיה בדם ואני הולך להקיז דם כל חצי שנה בערך. מה שקורה לי ביום יום הוא פשוט חא אנושי מהרגע שאני מתעורר עד שאני נרדם וגם בחלומות אני חושב על החרדה על מחלות שכביכול יש לי כבר רק הרופאים עוד לא יודעים את זה. אני ממש חושב כבר להתחיל טיפול תרופתי. החרדה פוגעת משמעותית בחיי היום יום של המשפחה האם יש לך דר דרך לטיפול יותר אגרסיבי ללא כדורים תודה

Roy לא הבנתי האם אתה מטפל בעצמך, כדבריך לכאורה, או שאתה בטיפול אצל פסיכולוג ? ברור, לאור תיאורך, שאתה זקוק לטיפול פסיכולוגי מתאים, אצל פסיכולוג קליני מתאים. הטיפול צריך להיות לאו דוקא אגרסיבי אלא אינטנסיבי (!!). דהיינו בשכיחות שבועית גבוהה. להקלה כלכלית של העניין תוכל להסתייע בטיפולים המוצעים על ידי קופת החולים אליה אתה שייך. כמו כן בנוסף לטיפול ההתנהגותי קוגנטיבי שאתה מכיר או מטופל הייתי מחפש מטפל שיוכל גם להשתמש בטיפול בהיפנוזה, שהינה כלי טיפולי יעיל במיוחד .

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה